כתף בקר עם ירקות
1. שוטפים את נתח הבשר (לפחות קילו וחצי ורד הצלע מספר 1 או כתף מס` 5), ממלאים בסיר מים מעט מעל גובה הבשר בשלמותו ומבשלים במשך כשעה (בישול חלקי). את ציר הבשר שומרים.
2. מוציאים את נתח הבשר, מצננים מעט ופורסים לפרוסות בעובי של עד 1 וחצי ס"מ.
3. בסיר סוטז` רחב מסדרים את נתחי הבשר, מוסיפים מים עד גובה הבשר + לפחות 2 כוסות מציר בישול הבשר ואת הבצלים השלמים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה.
4. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומבשלים עוד כ- 40 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים בבישול לכמה דקות.
5. מכניסים את הסיר לתנור בחום של 180-190 מעלות לפחות ל- 20 דקות עד הזהבה מלמעלה.
6. בהצלחה ובתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי והפלפלים האדומים המתוקים. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.