דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות טעימות עם תחתיות ארטישוק

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 409 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות בקערה.
  • 2 בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה. מוסיפים את תחתיות הארטישוק (אחרי שנשטפו במים חמים וסוננו) וממשיכים לטגן כ- 10 דקות נוספות. מוסיפים את המים הרותחים והתבלינים, ומערבבים היטב.
  • 3 יוצרים כדורים מתערובת הקציצות שהכנו מראש ומוסיפים לסיר. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים במשך כשעה. במידה והמים מתאדים תוך כדי בישול מוסיפים מים לפי הצורך.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המשיה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. תבלין משיה-קושט הוא תבלין לתבשילי בשר בקר וקציצות - ניתן להשיג בחנויות התבלינים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)413101
חלבונים (גרם)34.91 8.54
פחמימות (גרם)287
מתוכן סוכרים (גרם)4.44 1.09
שומנים (גרם)20.23 4.95
מתוכם שומן רווי (גרם)4.3 1.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)119.15 29.15
נתרן (מ"ג)946.33231.49
סיבים תזונתיים (גרם)8.47 2.07
מים (גרם)208.651.03
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)166.4440.71
ויטמין B (מ"ג)9.912.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.08
ויטמין B3 (מ"ג)7.351.8
ויטמין B5 (מ"ג)1.190.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.840.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.549.67
ויטמין B12 (מק"ג)2.570.63
ויטמין C (מ"ג)17.014.16
ויטמין D (מק"ג)0.240.06
ויטמין E (מ"ג)1.980.49
ויטמין K (מק"ג)87.6721.45
סידן (מ"ג)56.6813.87
ברזל (מ"ג)5.111.25
מגנזיום (מ"ג)52.3812.81
זרחן (מ"ג)292.5371.56
אבץ (מ"ג)7.121.74
אשלגן (מ"ג)755.74184.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.710.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.620.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.570.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.530.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 22.1% 38.1% 30.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.