דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר ברוטב עגבניות עם צ`יפס מצופה
קציצות בקר ברוטב עגבניות עם צ`יפס מצופה
קציצות בקר ברוטב עגבניות עם צ`יפס מצופה
בא לכם קציצות בקר לארוחת הצהריים?

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 472 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 את החומרים של הכנת הקציצות (חוץ מהקמח לקימוח הקציצות והשמן לטיגון הקציצות) לערבב היטב, ולהניח לספיגת טעמים כרבע שעה לפחות.
  • 2 הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח לטגן בשמן בצל, להוסיף את העגבניות ושאר הירקות, להוסיף רסק עגבניות, תבלינים ומים, להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר לאש נמוכה.
  • 3 הכנת תפוחי האדמה: לערבב את חומרי הבלילה לתערובת אחידה, לטבול כל פרוסת תפוח אדמה בבלילה ולטגן משני הצדדים עד להזהבה (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן). להניח על נייר סופג.
  • 4 מתערובת הקציצות ליצור כדורים מעט שטוחים (יוצאים כ- 25 קציצות), לקמח מעט בקמח ולטגן כ- 2 דקות מכל צד בשמן של תפוחי האדמה. להניח על נייר סופג.
  • 5 לסדר את הקציצות על הרוטב בסיר, לאחר בישול של כחצי שעה לסדר מעל הקציצות את תפוחי האדמה המטוגנים, ולבשל עוד כשעה על אש נמוכה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגשה על מצע של קוסקוס.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`יפס לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לטיגון לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)486103
חלבונים (גרם)38.11 8.07
פחמימות (גרם)449
מתוכן סוכרים (גרם)7.52 1.59
שומנים (גרם)17.38 3.68
מתוכם שומן רווי (גרם)4.56 0.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)168.76 35.76
נתרן (מ"ג)1,075227.73
סיבים תזונתיים (גרם)4.47 0.95
מים (גרם)355.1375.24
ליקופן (מ"ג)0.780.16
ויטמין A (מק"ג)272.1957.67
ויטמין B (מ"ג)10.962.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.08
ויטמין B3 (מ"ג)81.7
ויטמין B5 (מ"ג)1.50.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.840.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)57.712.22
ויטמין B12 (מק"ג)2.950.62
ויטמין C (מ"ג)29.176.18
ויטמין D (מק"ג)0.460.1
ויטמין E (מ"ג)1.180.25
ויטמין K (מק"ג)2,774587.81
סידן (מ"ג)70.414.91
ברזל (מ"ג)4.630.98
מגנזיום (מ"ג)64.7213.71
זרחן (מ"ג)375.1579.48
אבץ (מ"ג)8.041.7
אשלגן (מ"ג)1,038219.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.610.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.50.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.870.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.810.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 16.7% 36.6% 42.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.