דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בשר בקר ועגבניות
קציצות בשר בקר ועגבניות
קציצות בשר בקר ועגבניות
קציצות עם כובע עגבניה

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 169 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קוצצים דק במעבד מזון את הבצל הסגול, הפלפלים האדומים המיובשים, הפטרוזיליה והשום יחד. מוסיפים לבשר יחד עם שאר המצרכים לקציצות ומערבבים היטב. משהים במקרר למשך כחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 2 בידיים מעט משומנות יוצרים קציצות עגולות ושטוחות, ומניחים על תבנית יציקה (עם ציפוי טפלון/קרמי).
  • 3 לשכבת העגבניות: מערבבים את האורגנו המיובש והפלפל האדום המיובש הטחון בשמן הזית. טובלים כל פרוסת עגבניה ברוטב שהכנו ומניחים מעל הקציצות.
  • 4 צולים את הקציצות בתנור בחום של 190-200 מעלות למשך כ- 25 דקות. תחילה מכסים בנייר כסף (אין צורך לאטום את התבנית בנייר הכסף) למשך כ- 10 דקות, עד שהבשר והעגבניות יגירו נוזלים. לאחר מכן, מורידים את נייר הכסף וממשיכים לצלות את הבשר עוד כרבע שעה עד שהבשר יתבשל במיצים של עצמו וישחים מעט (בזמן הצלייה הנוזלים מצטמצמים, רצוי להשאיר מעט נוזלים בסוף הצלייה ולא לייבש את הקציצות). מתקבלות קציצות בשר בקר עסיסיות וטעימות מאוד.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון ותבנית יציקה (עם ציפוי טפלון/קרמי).

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)172102
חלבונים (גרם)19.43 11.51
פחמימות (גרם)64
מתוכן סוכרים (גרם)3.06 1.81
שומנים (גרם)7.54 4.47
מתוכם שומן רווי (גרם)2.43 1.44
כולסטרול (מ"ג)48.67 28.84
נתרן (מ"ג)462.77274.26
סיבים תזונתיים (גרם)1.45 0.86
מים (גרם)131.6278
ליקופן (מ"ג)2.091.24
ויטמין A (מק"ג)43.9926.07
ויטמין B (מ"ג)5.323.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.22.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.340.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.9611.83
ויטמין B12 (מק"ג)1.670.99
ויטמין C (מ"ג)23.8914.16
ויטמין E (מ"ג)0.830.49
ויטמין K (מק"ג)67.9640.28
סידן (מ"ג)31.5818.71
ברזל (מ"ג)3.131.86
מגנזיום (מ"ג)28.0716.64
זרחן (מ"ג)168.4799.84
אבץ (מ"ג)4.82.84
אשלגן (מ"ג)450.78267.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 21.7% 55.9% 18.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.