קציצות עם כובע עגבניה
1. קוצצים דק במעבד מזון בצל אדום, 2 פלפלים אדומים מיובשים, פטרוזיליה ושום יחד. מוסיפים לבשר יחד עם שאר החומרים לקציצות (פפריקה, בהרט, פלפל שחור, פלפל צ`ילי, מלח, כוסברה ועגבניה אחת מרוסקת ללא קליפה) ומערבבים היטב. משהים במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים.
2. בידיים מעט משומנות יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומניחים על תבנית יציקה (עם ציפוי טפלון/קרמי).
3. לשכבת העגבניות: מערבבים אורגנו מיובש ופלפל אדום מיובש אחד (טחון) ב- 5 כפות שמן הזית. פורסים 5 עגבניות לפרוסות (3 פרוסות כל עגבניה), טובלים כל פרוסה ברוטב שהכנו ומניחים מעל הקציצות.
4. צולים את הקציצות בתנור בחום של 190-200 מעלות כ- 25 דקות. תחילה מכסים בנייר כסף (אין צורך לאטום את התבנית בנייר) כ- 10 דקות, עד שהבשר והעגבניות יגירו נוזלים. לאחר מכן, מורידים את נייר הכסף וממשיכים לצלות את הבשר עוד כרבע שעה עד שהבשר יתבשל
במיצים של עצמו וישחים מעט (בזמן הצלייה הנוזלים מצטמצמים, רצוי להשאיר מעט נוזלים בסוף הצלייה ולא לייבש).
5. בהצלחה ובתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים.