דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 169 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בשר בקר ועגבניות
קציצות עם כובע עגבניה
  • 1 קוצצים דק במעבד מזון את הבצל הסגול, הפלפלים האדומים המיובשים, הפטרוזיליה והשום יחד. מוסיפים לבשר יחד עם שאר המצרכים לקציצות ומערבבים היטב. משהים במקרר למשך כחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 2 בידיים מעט משומנות יוצרים קציצות עגולות ושטוחות, ומניחים על תבנית יציקה (עם ציפוי טפלון/קרמי).
  • 3 לשכבת העגבניות: מערבבים את האורגנו המיובש והפלפל האדום המיובש הטחון בשמן הזית. טובלים כל פרוסת עגבניה ברוטב שהכנו ומניחים מעל הקציצות.
  • 4 צולים את הקציצות בתנור בחום של 190-200 מעלות למשך כ- 25 דקות. תחילה מכסים בנייר כסף (אין צורך לאטום את התבנית בנייר הכסף) למשך כ- 10 דקות, עד שהבשר והעגבניות יגירו נוזלים. לאחר מכן, מורידים את נייר הכסף וממשיכים לצלות את הבשר עוד כרבע שעה עד שהבשר יתבשל במיצים של עצמו וישחים מעט (בזמן הצלייה הנוזלים מצטמצמים, רצוי להשאיר מעט נוזלים בסוף הצלייה ולא לייבש את הקציצות). מתקבלות קציצות בשר בקר עסיסיות וטעימות מאוד.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון ותבנית יציקה (עם ציפוי טפלון/קרמי).

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 21.7% 55.9% 18.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב