דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בשר בקר

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (9-12 קציצות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל המרכיבים ביחד (בשקית אבקת מרק התירס משתמשים כמעבה, לתוך תערובת הבשר והפלפלים) וליצור מהתערובת קציצות שטוחות.
  • 2 לאפות את הקציצות בחום בינוני-גבוה למשך כ- 20 דקות.
  • 3 להפוך ולאפות בגריל כ- 10 דקות נוספות (אחרי שהופכים לפונקציית הגריל, כדי שהקציצות לא תהיינה קרובות לסלילים הלוהטים של התנור, יש להרחיק למדף האמצעי או התחתון של התנור).
  • 4 ממליצה להגיש מעל סלט צבעוני קצוץ דק ולקשט בכף חומוס גרגירים וטחינה.
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כדי להמיר לבריא יש לטחון בקר דל שומן (נתחים כמו פילה מדומה, פילה, כתף), ובמקום אבקת מרק התירס לעיבוי להשתמש בשיבולת שועל טחונה באותה הכמות.

הערך התזונתי כולל אך ורק את הקציצות ללא התוספות שמומלצות וללא שקית אבקת מרק התירס.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)113108
חלבונים (גרם)14.4 13.85
פחמימות (גרם)44
מתוכן סוכרים (גרם)1.14 1.1
שומנים (גרם)4.26 4.1
מתוכם שומן רווי (גרם)1.61 1.54
כולסטרול (מ"ג)36.5 35.1
נתרן (מ"ג)111.03106.76
סיבים תזונתיים (גרם)1.05 1.01
מים (גרם)80.1677.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)36.0634.67
ויטמין B (מ"ג)4.123.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.12
ויטמין B3 (מ"ג)3.213.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.0919.31
ויטמין B12 (מק"ג)1.251.2
ויטמין C (מ"ג)57.8555.63
ויטמין E (מ"ג)0.560.54
ויטמין K (מק"ג)34.4533.12
סידן (מ"ג)20.5919.8
ברזל (מ"ג)2.041.96
מגנזיום (מ"ג)19.5518.8
זרחן (מ"ג)117.08112.58
אבץ (מ"ג)3.583.44
אשלגן (מ"ג)290.72279.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 18.1% 61.4% 16%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.