דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`נחי - תבשיל שכבות בשר וירקות
צ`נחי - תבשיל שכבות בשר וירקות
תבשיל בשר וירקות גרוזיני

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 513 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות גדולות)

  • כתף בקר - 1 ק"ג
    בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות
  • חצילים - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (990 גרם)
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים דק
  • עגבניות - 6.5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.12 ק"ג)
    6-7 עגבניות פרוסות לעיגולים
  • תפוחי אדמה - 5.5 יחידות בינוניות - סה"כ (930 גרם)
    5-6 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (82 גרם)
    קצוץ דק
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שום - 8 שיניים
    פרוסות
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (34 גרם)
  • מלח - 20.5 גרם
    כפית גדושה + כחצי כפית
  • פלפל שחור - 3 גרם
    כפית שטוחה + כחצי כפית
  • מים - לפי הצורך
  • חמאליס סונלי - כפית
    תערובת עשבי תיבול גאורגית
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 יש לבשל את הבשר בבישול ראשוני כדי להוציא את כל הקצף והליכלוך. כמו כן, יש להשרות את החצילים כחצי שעה במלח (לפי הטעם).
  • 2 לשטוף את קוביות הבשר ולסנן במסננת.
  • 3 בסיר רחב (סיר רחב כמו סיר דגים כ- 30 ס"מ) יש לטגן את קוביות הבשר עם השמן עד "סגירת" הבשר והשחמתו. כעת לתבל במעט מלח ופלפל (כחצי כפית + כחצי כפית).
  • 4 במקביל לערבב בקערה: פטרוזיליה, כוסברה, בצל, כפית גדושה מלח, כפית פלפל שחור, פלפל חריף ושום.
  • 5 עכשיו יש להתחיל בסידור השכבות - על קוביות הבשר יש להניח את פרוסות החצילים. יש לפזר מעל מעט מתערובת הירק. כעת לסדר את פרוסות תפוחי האדמה ושוב לפזר מעט מתערובת הירק. כעת לסדר את פרוסות העגבניות ולפזר מעל את תערובת הירק שנותרה.
  • 6 לשפוך מעל את רסק העגבניות עם 3/4 כוס מים רותחים ולבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה למשך כשעתיים וחצי. ניתן בשלב זה להעביר לתנור על חום נמוך 140-160 מעלות למשך כשעה נוספת.
  • 7 הצ`נחי מוכן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום תערובת התבלינים הגרוזינית - אפשר להשתמש בעשבי תיבול מיובשים או פשוט לוותר עליהם. זהו תבשיל חגיגי שבדרך כלל נעשה עם בשר כבש אך אצלי פחות אהוב, לכן בשר בקר איכותי עושה כאן עבודה מצוינת.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
חשוב להסיר את כל השומן הנראה לעין מהבקר (זהו נתח דל שומן בכל מקרה).

ציוד נדרש: סיר רחב כמו סיר דגים כ- 30 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את תערובת התבלינים. יש כמה וריאציות למתכון - זוהי אחת הוריאציות הטעימות ביותר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40880
חלבונים (גרם)34.46 6.71
פחמימות (גרם)438
מתוכן סוכרים (גרם)9.47 1.84
שומנים (גרם)11.81 2.3
מתוכם שומן רווי (גרם)3.48 0.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.30.06
כולסטרול (מ"ג)86.67 16.89
נתרן (מ"ג)977.75190.51
סיבים תזונתיים (גרם)6.7 1.31
מים (גרם)415.1380.89
ליקופן (מ"ג)3.780.74
ויטמין A (מק"ג)90.1217.56
ויטמין B (מ"ג)12.812.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.08
ויטמין B3 (מ"ג)8.811.72
ויטמין B5 (מ"ג)1.850.36
ויטמין B6 (מ"ג)1.30.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.3613.52
ויטמין B12 (מק"ג)5.731.12
ויטמין C (מ"ג)73.7414.37
ויטמין E (מ"ג)1.70.33
ויטמין K (מק"ג)130.9125.51
סידן (מ"ג)67.8513.22
ברזל (מ"ג)5.281.03
מגנזיום (מ"ג)84.3816.44
זרחן (מ"ג)373.8872.85
אבץ (מ"ג)6.691.3
אשלגן (מ"ג)1,316256.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 12.3% 36% 44.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.