דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 513 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות גדולות)

  • כתף בקר - 1 ק"ג
    בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות
  • חציל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (990 גרם)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים דק
  • עגבנייה - 6.5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.12 ק"ג)
    6-7 עגבניות פרוסות לעיגולים
  • תפוח אדמה - 5.5 יחידות בינוניות - סה"כ (930 גרם)
    5-6 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (82 גרם)
    קצוץ דק
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שום - 8 שיניים
    פרוסות
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (34 גרם)
  • מלח - 20.5 גרם
    כפית גדושה + כחצי כפית
  • פלפל שחור - 3 גרם
    כפית שטוחה + כחצי כפית
  • מים - לפי הצורך
  • חמאליס סונלי - כפית
    תערובת עשבי תיבול גאורגית

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
צ`נחי - תבשיל שכבות בשר וירקות
תבשיל בשר וירקות גרוזיני
  • 1 יש לבשל את הבשר בבישול ראשוני כדי להוציא את כל הקצף והליכלוך. כמו כן, יש להשרות את החצילים כחצי שעה במלח (לפי הטעם).
  • 2 לשטוף את קוביות הבשר ולסנן במסננת.
  • 3 בסיר רחב (סיר רחב כמו סיר דגים כ- 30 ס"מ) יש לטגן את קוביות הבשר עם השמן עד "סגירת" הבשר והשחמתו. כעת לתבל במעט מלח ופלפל (כחצי כפית + כחצי כפית).
  • 4 במקביל לערבב בקערה: פטרוזיליה, כוסברה, בצל, כפית גדושה מלח, כפית פלפל שחור, פלפל חריף ושום.
  • 5 עכשיו יש להתחיל בסידור השכבות - על קוביות הבשר יש להניח את פרוסות החצילים. יש לפזר מעל מעט מתערובת הירק. כעת לסדר את פרוסות תפוחי האדמה ושוב לפזר מעט מתערובת הירק. כעת לסדר את פרוסות העגבניות ולפזר מעל את תערובת הירק שנותרה.
  • 6 לשפוך מעל את רסק העגבניות עם 3/4 כוס מים רותחים ולבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה למשך כשעתיים וחצי. ניתן בשלב זה להעביר לתנור על חום נמוך 140-160 מעלות למשך כשעה נוספת.
  • 7 הצ`נחי מוכן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום תערובת התבלינים הגרוזינית - אפשר להשתמש בעשבי תיבול מיובשים או פשוט לוותר עליהם. זהו תבשיל חגיגי שבדרך כלל נעשה עם בשר כבש אך אצלי פחות אהוב, לכן בשר בקר איכותי עושה כאן עבודה מצוינת.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
חשוב להסיר את כל השומן הנראה לעין מהבקר (זהו נתח דל שומן בכל מקרה).

ציוד נדרש: סיר רחב כמו סיר דגים כ- 30 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את תערובת התבלינים. יש כמה וריאציות למתכון - זוהי אחת הוריאציות הטעימות ביותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 12.3% 36% 44.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב