מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 513 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות גדולות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
תבשיל בשר וירקות גרוזיני
- 1 יש לבשל את הבשר בבישול ראשוני כדי להוציא את כל הקצף והליכלוך. כמו כן, יש להשרות את החצילים כחצי שעה במלח (לפי הטעם).
- 2 לשטוף את קוביות הבשר ולסנן במסננת.
- 3 בסיר רחב (סיר רחב כמו סיר דגים כ- 30 ס"מ) יש לטגן את קוביות הבשר עם השמן עד "סגירת" הבשר והשחמתו. כעת לתבל במעט מלח ופלפל (כחצי כפית + כחצי כפית).
- 4 במקביל לערבב בקערה: פטרוזיליה, כוסברה, בצל, כפית גדושה מלח, כפית פלפל שחור, פלפל חריף ושום.
- 5 עכשיו יש להתחיל בסידור השכבות - על קוביות הבשר יש להניח את פרוסות החצילים. יש לפזר מעל מעט מתערובת הירק. כעת לסדר את פרוסות תפוחי האדמה ושוב לפזר מעט מתערובת הירק. כעת לסדר את פרוסות העגבניות ולפזר מעל את תערובת הירק שנותרה.
- 6 לשפוך מעל את רסק העגבניות עם 3/4 כוס מים רותחים ולבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה למשך כשעתיים וחצי. ניתן בשלב זה להעביר לתנור על חום נמוך 140-160 מעלות למשך כשעה נוספת.
- 7 הצ`נחי מוכן - בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
במקום תערובת התבלינים הגרוזינית - אפשר להשתמש בעשבי תיבול מיובשים או פשוט לוותר עליהם. זהו תבשיל חגיגי שבדרך כלל נעשה עם בשר כבש אך אצלי פחות אהוב, לכן בשר בקר איכותי עושה כאן עבודה מצוינת.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
חשוב להסיר את כל השומן הנראה לעין מהבקר (זהו נתח דל שומן בכל מקרה).
ציוד נדרש: סיר רחב כמו סיר דגים כ- 30 ס"מ.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את תערובת התבלינים. יש כמה וריאציות למתכון - זוהי אחת הוריאציות הטעימות ביותר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7% |
12.3% |
36% |
44.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב