דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים חמה וטעימה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 321 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ושמים בצד (בשר הודו טחון, בצל אחד מגורד דק, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם, 2 כפות שמן, תירס קפוא, שום, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כמון וכורכום).
  • 2 מטגנים 2 בצלים חתוכים גס בסיר שטוח ורחב עד הזהבה (עם 4 כפות שמן).
  • 3 מוסיפים 3/4 כוס מים רותחים, אח"כ את התבלינים: חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, שתי כפיות גדושות פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה) ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את השעועית הצהובה ומערבבים.
  • 5 יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומוסיפים לסיר לעוד כ- 30-45 דקות בישול על אש בינונית ולכסות את הסיר.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בהודו אדום המכיל יותר ברזל, ואת פירורי הלחם ניתן להמיר בשיבולת שועל.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)425132
חלבונים (גרם)33.3 10.37
פחמימות (גרם)248
מתוכן סוכרים (גרם)3.66 1.14
שומנים (גרם)23.29 7.25
מתוכם שומן רווי (גרם)3.91 1.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.140.04
כולסטרול (מ"ג)136.15 42.39
נתרן (מ"ג)842.5262.3
סיבים תזונתיים (גרם)4.49 1.4
מים (גרם)139.9643.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)53.1516.55
ויטמין B (מ"ג)11.663.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.09
ויטמין B3 (מ"ג)8.962.79
ויטמין B5 (מ"ג)1.470.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.978.71
ויטמין B12 (מק"ג)1.440.45
ויטמין C (מ"ג)82.49
ויטמין D (מק"ג)0.440.14
ויטמין E (מ"ג)0.30.09
ויטמין K (מק"ג)42.2213.15
סידן (מ"ג)60.9918.99
ברזל (מ"ג)2.620.81
מגנזיום (מ"ג)43.9713.69
זרחן (מ"ג)310.1896.57
אבץ (מ"ג)3.511.09
אשלגן (מ"ג)484.4150.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.231
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.820.88
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.931.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.521.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 27.2% 38.9% 28.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.