דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חמין תרד
חמין תרד
חמין תרד
חמין מקורי ומיוחד

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 438 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים את השעועית ללילה במים.
  • 2 במחבת מחממים את השמן, מוסיפים את התרד ומטגנים עד להשחמה כ- 20 דקות. מערבבים את התרד במחבת כל הזמן עד להשחרתו.
  • 3 בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הבשר, העצמות וכל שאר מרכיבי החמין. מכסים במים עד לגובה התבשיל. לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעתיים.
  • 4 להכנת הכופתאות: מערבבים את כל המצרכים ומניחים כמה דקות בצד. לאחר שהתבשיל רותח יוצרים כופתאות ומניחים מעל התבשיל. לאחר מכן מעבירים לפלטה ללילה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש בכל בשר לבישול ארוך כמו צלעות, שפונדרה, כתף וכו` - אני השתמשתי עם שריר הזרוע.

הערך התזונתי לא כולל את עצמות הבקר. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון מהמטבח הטריפוליטאי ונקרא "טבחה בסלק". התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)649148
חלבונים (גרם)45.32 10.34
פחמימות (גרם)7918
מתוכן סוכרים (גרם)7.6 1.73
שומנים (גרם)17.54 4
מתוכם שומן רווי (גרם)4.28 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.310.07
כולסטרול (מ"ג)142.98 32.63
נתרן (מ"ג)706.72161.27
סיבים תזונתיים (גרם)10.77 2.46
מים (גרם)288.5865.85
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)443.48101.2
ויטמין B (מ"ג)13.23.01
ויטמין B1 (מ"ג)0.440.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.530.12
ויטמין B3 (מ"ג)8.211.87
ויטמין B5 (מ"ג)2.440.56
ויטמין B6 (מ"ג)1.380.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)198.6145.32
ויטמין B12 (מק"ג)5.871.34
ויטמין C (מ"ג)20.444.67
ויטמין D (מק"ג)0.310.07
ויטמין E (מ"ג)1.340.31
ויטמין K (מק"ג)143.3332.71
סידן (מ"ג)163.1437.23
ברזל (מ"ג)8.331.9
מגנזיום (מ"ג)153.5435.04
זרחן (מ"ג)474.99108.39
אבץ (מ"ג)7.951.82
אשלגן (מ"ג)1,734395.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.550.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.590.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.550.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 11.5% 29.8% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.