גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבחים | » | אוכל אפריקאי | » | אוכל טריפוליטאי |
שם באנגלית: Tripolitai, אוכל מטריפולי. רעבים? מוזמנים להתקין את אפליקציית Foods »
המטבח הטריפוליטאי, הלא הוא המטבח הלובי (טריפולי בירת לוב), הינו מטבח עשיר בצבעים, טעים וססגוני. המטבח הטריפוליטאי מציע מגוון מתכונים טעימים, שנתפסו כאהובים ביותר בקרב האוכלוסייה בארץ. מתכונים פופולאריים ביותר הם הקוסקוס, המפרום (קציצות בשר בתוך תפוחי אדמה), דפינה (חמין טריפוליטאי) וחריימה (תבשיל דג חריף). את התבשילים הטריפוליטאיים נהוג לבשל ארוכות בבישול איטי. כמו כן, במטבח הטריפוליטאי אין מנות פתיחה מיוחדות אלא מיני סלטים חריפים ופיקנטיים. העולים מטריפולי לישראל הביאו עימם מורשת עתיקה של מתכונים טריפוליטאיים שהשתרשו כאן בארץ. כל בני העדות האחרים התאהבו באוכל שהם הביאו עימם והוא הפך לנפוץ ופופולארי בישראל עד היום.