דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בוריקה אפויה בתנור
בוריקה אפויה בתנור
בוריקה אפויה בתנור
לא פחות טעימה מבוריקה מטוגנת קלאסית

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להפשיר את עלי הסיגר המוקפאים למשך כ- 10 דקות. לחמם מראש את התנור לחום של 220 מעלות טורבו, לעטוף תבנית של התנור בנייר אפייה ולשמן בתרסיס השמן.
  • 2 להפריד את הביצים - החלמון אמור להיות שלם ונשתמש רק בחצי חלבון (רצוי להפריד את הביצים כשהן קרות וכך החלמון נשאר שלם בקלות יחסית וגם לאחר האפייה הוא יהיה נוזלי בדיוק כמו שאנחנו רוצים שיהיה).
  • 3 להניח חצי עלה סיגר על התבנית ולהניח את החלמון השלם במרכז. לקפל ולרסס בתרסיס השמן. לסדר כך את שאר הבוריקות.
  • 4 לאפות את הבוריקות בתנור שחומם מראש (חשוב שיגיע לחום הרצוי בטרם מכניסים את התבנית לתנור) למשך כ- 3 דקות (תלוי בתנור). במידה ומעוניינים בחלמון נוזלי - כדאי לאפות את הבוריקות בשליש העליון של התנור. במידה ומעוניינים בחלמון קשה - יש לאפות את הבוריקות בשליש התחתון של התנור.
  • 5 להוציא מהתנור ולהגיש מיד בוריקה אפויה וטעימה!
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

היכנסו אל הבלוג של רויטל פדרבוש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)150159
חלבונים (גרם)9.97 10.56
פחמימות (גרם)1010
מתוכן סוכרים (גרם)0.25 0.27
שומנים (גרם)7.13 7.56
מתוכם שומן רווי (גרם)2.23 2.36
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.03
כולסטרול (מ"ג)252.96 268.16
נתרן (מ"ג)446472.79
מים (גרם)51.7854.89
ויטמין A (מק"ג)108.8115.34
ויטמין B (מ"ג)1.581.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.33
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B5 (מ"ג)1.041.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.9633.88
ויטמין B12 (מק"ג)0.610.64
ויטמין D (מק"ג)1.391.48
ויטמין E (מ"ג)0.710.76
ויטמין K (מק"ג)0.20.22
סידן (מ"ג)38.2640.56
ברזל (מ"ג)1.191.26
מגנזיום (מ"ג)8.178.66
זרחן (מ"ג)134.64142.73
אבץ (מ"ג)0.880.93
אשלגן (מ"ג)93.999.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.31.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.061.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.492.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.322.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.7% 37.3% 36%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.