דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיית אלפחורס: אחת העוגיות המפנקות ביותר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת קרמית, מוסיפים את החלמונים ומחית הוניל, ומערבבים לאיחוד.
  • 2 מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה, מערבבים רק עד לאיחוד, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כשעה. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 190 מעלות טורבו.
  • 3 מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כ- 5 מ"מ וקורצים עיגולים. מסדרים את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ- 5-6 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון מעט זהוב, אך נשארות מאוד בהירות. מצננים לחלוטין את העוגיות בטמפ` החדר ומחלקים לזוגות.
  • 4 ממלאים את העוגיות בריבת חלב בעזרת שק זילוף וסוגרים לסנדוויץ`. מגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס טחון ומגישים עוגיות אלפחורס מושלמות לצד כוס קפה!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה + שק זילוף.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מעין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)167392
חלבונים (גרם)2.31 5.44
פחמימות (גרם)2661
מתוכן סוכרים (גרם)14.81 34.85
שומנים (גרם)5.98 14.07
מתוכם שומן רווי (גרם)4.01 9.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.230.54
כולסטרול (מ"ג)31.86 74.96
נתרן (מ"ג)74.59175.5
סיבים תזונתיים (גרם)0.17 0.4
מים (גרם)1.593.74
ויטמין A (מק"ג)6.8616.14
ויטמין B (מ"ג)76.650.18
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.636.18
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.08
ויטמין D (מק"ג)0.10.23
ויטמין E (מ"ג)0.050.11
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)20.9149.2
ברזל (מ"ג)0.110.26
מגנזיום (מ"ג)0.410.97
זרחן (מ"ג)32.877.16
אבץ (מ"ג)0.050.11
אשלגן (מ"ג)2.285.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 17.5% 6.8% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.