דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אלפחורס כעוגה זה חידוש (:

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (18-20 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב בקערה אחת את כל המרכיבים הרטובים, מוסיפים אל הקערה את כל המרכיבים היבשים לפי הסדר וממשיכים לערבב היטב.
  • 2 משמנים היטב תבנית גבוהה ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה.
  • 3 מוזגים מעל את ריבת החלב ומפזרים את הקוקוס הטחון (לא מערבבים!).
  • 4 אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 45 דקות (תלוי בסוג התנור, קיסם הננעץ בעוגה צריך לצאת יבש), ומצננים על השיש.
  • 5 מחלצים את העוגה מהתבנית לאחר הצינון, מפדרים באבקת סוכר ומורחים/מזלפים עוד ריבת חלב על כל פרוסת עוגה בעת ההגשה (מומלץ). מתקבלת עוגת אלפחורס קלה להכנה וטעימה בטירוף!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה של עוגות בחושות מאלומיניום בקוטר 22 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות בר מימרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)322346
חלבונים (גרם)4.33 4.64
פחמימות (גרם)3537
מתוכן סוכרים (גרם)18.92 20.28
שומנים (גרם)18.78 20.13
מתוכם שומן רווי (גרם)5.34 5.72
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.120.13
כולסטרול (מ"ג)46.56 49.92
נתרן (מ"ג)161.51173.17
סיבים תזונתיים (גרם)0.73 0.78
מים (גרם)8.188.77
ויטמין A (מק"ג)17.1818.42
ויטמין B (מ"ג)0.340.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.9410.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.1
ויטמין C (מ"ג)0.730.79
ויטמין D (מק"ג)0.220.24
ויטמין E (מ"ג)0.110.12
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)55.9459.98
ברזל (מ"ג)0.540.58
מגנזיום (מ"ג)1.291.38
זרחן (מ"ג)32.8835.26
אבץ (מ"ג)0.140.15
אשלגן (מ"ג)15.0216.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.390.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 32.2% 7.4% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.