דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סיר טבחה אפונה מפנק שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 237 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת תערובת הקציצות:
  • 1 לטגן בשמן את הבצל עד להזהבה קלה ומניחים בצד עם השמן.
  • 2 לבשל את תפוח האדמה, למעוך לפירה ולהוסיף את התבלינים.
  • 3 לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות ולהניח במקרר כחצי שעה מינימום.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 בסיר סוטאז` מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הסלרי והשום, מטגנים עד מעט, מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדי שהם ייפתחו בשמן.
  • 2 מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת מרק העוף והסוכר, מערבבים ומוסיפים מים רותחים לחצי מגובה הסיר (טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך).
  • 3 מוסיפים את האפונה, וכשרותח מוסיפים את הקציצות (מבלי לערבב), מכסים בחצי מכסה ומבשלים כרבע שעה.
  • 4 מסירים את המכסה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה וממשיכים לבשל למשך כשעה-שעה וחצי עד שהרוטב מיימי ומצטמצם (מערבבים קלות מדי פעם). מתקבל סיר טבחה אפונה וקציצות מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז`.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)292123
חלבונים (גרם)25.43 10.73
פחמימות (גרם)2410
מתוכן סוכרים (גרם)2.71 1.14
שומנים (גרם)11.64 4.92
מתוכם שומן רווי (גרם)2.9 1.23
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)90.65 38.27
נתרן (מ"ג)1,283541.8
סיבים תזונתיים (גרם)4.47 1.89
מים (גרם)113.2747.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)46.0519.44
ויטמין B (מ"ג)6.522.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.872.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.820.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.510.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.128.5
ויטמין B12 (מק"ג)1.850.78
ויטמין C (מ"ג)8.263.49
ויטמין D (מק"ג)0.20.08
ויטמין E (מ"ג)0.740.31
ויטמין K (מק"ג)4.962.09
סידן (מ"ג)36.0715.23
ברזל (מ"ג)3.171.34
מגנזיום (מ"ג)31.8313.44
זרחן (מ"ג)201.3184.99
אבץ (מ"ג)4.982.1
אשלגן (מ"ג)475.35200.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.420.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 17.8% 38.9% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.