דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשוט תבשיל טעים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 490 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 ללוש היטב את כל מצרכי הקציצות ולהניח במקרר לכ- 40 דקות.
  • 2 לחלוט את ראשי הארטישוק (ניתן לעשות שימוש בכמות כפולה - אני פשוט אוהבת להכין חצי עם ארטישוק וחצי קציצות נטו) עד שמזלג ננעץ בקלות יחסית.
  • 3 ליצור קציצות מתערובת הבשר בגודל שיתאים לראשי הארטישוק, ולטגן אותן חצי טיגון בטרם הוספתן לרוטב.
  • 4 בסיר סוטאז` רחב לטגן את הבצל בשמן וכורכום. בשלב זה ניתן להוסיף גם סלרי (מומלץ, לי לא היה). לאחר טיגון קל להוסיף את האפונה הירוקה, לערבב, לתבל בתבלינים ולמלא במים עד לכיסוי האפונה (לי יצא בערך כוס וחצי מים של כוס חד פעמית לשתייה קרה).
  • 5 להביא את הרוטב לרתיחה, להוסיף את הקציצות עם ראשי הארטישוק וגם את הקציצות הבודדות ללא הארטישוק, להרטיב היטב את הקציצות ברוטב, לכסות, להנמיך ללהבה בינונית ולבשל כ- 30-40 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את בשר העגל ושומן הכבש בעוף או לשלב גם וגם. ניתן להחליף את פירורי הלחם בקוואקר.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להצטרף: עמוד האינסטגרם של ניר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)545111
חלבונים (גרם)40.11 8.19
פחמימות (גרם)449
מתוכן סוכרים (גרם)6 1.22
שומנים (גרם)27.6 5.63
מתוכם שומן רווי (גרם)9.05 1.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)163.79 33.43
נתרן (מ"ג)1,994406.88
סיבים תזונתיים (גרם)13.37 2.73
מים (גרם)164.5533.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)52.810.78
ויטמין B (מ"ג)11.082.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.08
ויטמין B3 (מ"ג)8.431.72
ויטמין B5 (מ"ג)1.520.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.727.7
ויטמין B12 (מק"ג)1.390.28
ויטמין C (מ"ג)7.951.62
ויטמין D (מק"ג)0.280.06
ויטמין E (מ"ג)0.90.18
ויטמין K (מק"ג)30.616.25
סידן (מ"ג)60.2612.3
ברזל (מ"ג)2.780.57
מגנזיום (מ"ג)43.888.96
זרחן (מ"ג)288.2158.82
אבץ (מ"ג)4.410.9
אשלגן (מ"ג)617.66126.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.720.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.30.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.290.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.51.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.771.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 22.1% 32.1% 35.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.