דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 490 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עגל עם ארטישוק ואפונה
פשוט תבשיל טעים
  • 1 ללוש היטב את כל מצרכי הקציצות ולהניח במקרר לכ- 40 דקות.
  • 2 לחלוט את ראשי הארטישוק (ניתן לעשות שימוש בכמות כפולה - אני פשוט אוהבת להכין חצי עם ארטישוק וחצי קציצות נטו) עד שמזלג ננעץ בקלות יחסית.
  • 3 ליצור קציצות מתערובת הבשר בגודל שיתאים לראשי הארטישוק, ולטגן אותן חצי טיגון בטרם הוספתן לרוטב.
  • 4 בסיר סוטאז` רחב לטגן את הבצל בשמן וכורכום. בשלב זה ניתן להוסיף גם סלרי (מומלץ, לי לא היה). לאחר טיגון קל להוסיף את האפונה הירוקה, לערבב, לתבל בתבלינים ולמלא במים עד לכיסוי האפונה (לי יצא בערך כוס וחצי מים של כוס חד פעמית לשתייה קרה).
  • 5 להביא את הרוטב לרתיחה, להוסיף את הקציצות עם ראשי הארטישוק וגם את הקציצות הבודדות ללא הארטישוק, להרטיב היטב את הקציצות ברוטב, לכסות, להנמיך ללהבה בינונית ולבשל כ- 30-40 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את בשר העגל ושומן הכבש בעוף או לשלב גם וגם. ניתן להחליף את פירורי הלחם בקוואקר.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 22.1% 32.1% 35.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב