פשוט תבשיל טעים
1. ללוש היטב את כל מצרכי הקציצות ולהניח במקרר לכ- 40 דקות.
2. לחלוט את ראשי הארטישוק (ניתן לעשות שימוש בכמות כפולה - אני פשוט אוהבת להכין חצי עם ארטישוק וחצי קציצות נטו) עד שמזלג ננעץ בקלות יחסית.
3. ליצור קציצות מתערובת הבשר בגודל שיתאים לראשי הארטישוק, ולטגן אותן חצי טיגון בטרם הוספתן לרוטב.
4. בסיר סוטאז` רחב לטגן את הבצל בשמן וכורכום. בשלב זה ניתן להוסיף גם סלרי (מומלץ, לי לא היה). לאחר טיגון קל להוסיף את האפונה הירוקה, לערבב, לתבל בתבלינים ולמלא במים עד לכיסוי האפונה (לי יצא בערך כוס וחצי מים של כוס חד פעמית לשתייה קרה).
5. להביא את הרוטב לרתיחה, להוסיף את הקציצות עם ראשי הארטישוק וגם את הקציצות הבודדות ללא הארטישוק, להרטיב היטב את הקציצות ברוטב, לכסות, להנמיך ללהבה בינונית ולבשל כ- 30-40 דקות.
6. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.