1 ערבוב ראשוני: מעבירים את הסולת לקערה גדולה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהסולת נראית אחידה.
2 סבב ראשון במיקרוגל: מכניסים למיקרוגל ל- 3 דקות. מוציאים ומפוררים עם מזלג.
3 הוספת מים בשלבים: מוסיפים 1.5 כוסות מים ומערבבים היטב. מכניסים למיקרוגל ל- 3 דקות ומפוררים עם מזלג.
4 מוסיפים עוד 1.5 כוסות מים, מערבבים ומכניסים למיקרוגל ל- 3 דקות נוספות. מפוררים שוב עם מזלג, מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומכניסים למיקרוגל לעוד 3 דקות. שוב מפוררים עם מזלג.
5 הוספת המלח וסיום: מוסיפים את המלח ומערבבים קלות. טיפ: אם נוצרו גושים - אל תילחצו, בעבודה עם מזלג או במעבד מזון זה יסתדר מצוין.
6 מעבירים את הקוסקוס דרך מסננת או למעבד מזון עם שיני להב (מחלקים את הקוסקוס ל- 4 חלקים), וטוחנים כל חלק בכמה פולסים קצרים עד שמתקבלים גרגירים דקים ואווריריים (אם אין מעבד מזון - אפשר להעביר דרך מסננת לקוסקוס בידיים).
7 הגשה: מפזרים את הקוסקוס המוכן על מגש, שיתייבש מעט. מוכן! מתקבל קוסקוס מסולת להכנה במיקרו שמושלם להגשה עם מרק קוסקוס ביתי.