דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרוב ממולא טריפוליטאי (יאברק)
כרוב ממולא טריפוליטאי (יאברק)
סיר מעולה של כרוב ממולא (:

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 614 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לסיר מים רותח מוסיפים 1/2 כפית מלח, מרתיחים את הכרוב הגדול למשך כ- 7 דקות, מוציאים ומקררים. בינתיים, מערבבים את כל תערובת המלית (קודם לכן קוצצים דק דק במעבד מזון את הבצל, העגבניה, הפטרוזיליה, הסלרי והנענע).
  • 2 מקלפים עלה עלה מהכרוב. מוציאים את הגבעול הקשה וחוצים את העלה לשניים על מנת שייצאו ממולאים קטנים.
  • 3 בסיר סוטאז` מורחים את שמן הזית, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה, ממליחים ומוסיפים את עלי הסלרי והכרוב הממולא בצפיפות.
  • 4 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים מעל הכרוב הממולא. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הכרוב ומבשלים על אש בינונית כשעה.
  • 5 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומכניסים את הסיר לעוד כחצי שעה של אפייה. לאחר מכן, מסירים את המכסה ונותנים לממולא לקבל צבע. מתקבל כרוב ממולא טריפוליטאי פשוט טעים!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף 1/2 ק"ג בשר טחון - אני הכנתי גרסא צמחונית.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את המלח לבישול הכרוב. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)34456
חלבונים (גרם)9.17 1.49
פחמימות (גרם)6511
מתוכן סוכרים (גרם)14.36 2.34
שומנים (גרם)7.59 1.24
מתוכם שומן רווי (גרם)1.15 0.19
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.190.03
נתרן (מ"ג)968.5157.7
סיבים תזונתיים (גרם)10.17 1.66
מים (גרם)514.2283.73
ליקופן (מ"ג)0.750.12
ויטמין A (מק"ג)206.8733.68
ויטמין B (מ"ג)4.590.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.150.35
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.70.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)139.6822.74
ויטמין C (מ"ג)149.3424.32
ויטמין E (מ"ג)0.990.16
ויטמין K (מק"ג)501.6181.68
סידן (מ"ג)224.0736.49
ברזל (מ"ג)2.070.34
מגנזיום (מ"ג)84.6213.78
זרחן (מ"ג)185.0330.13
אבץ (מ"ג)1.260.21
אשלגן (מ"ג)1,170190.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 8.2% 9.9% 70.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.