דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

עיראקי

המטבח העיראקי עשיר ומגוון מאוד במאכליו ומתכוניו השונים, ועושה שימוש רב בתבלינים (בהרט, עמבה וכו`), כך שלאוכל יש טעם שאי אפשר לפספס. המטבח העיראקי ידוע בהתמחותו בקובות וממולאים כמו קובה תפוח אדמה ( קובה פתתה), קובה בורגול, קובה סלק, קובה דלעת ועלי גפן ממולאים. מתכונים עיראקיים נפוצים הם חצילים מטוגנים, חמין עיראקי (תבית), חמוצים עיראקיים (כבושים), ערו`ק (קציצות בשר), אורז אדום, בעבע בתמר (עוגיות במילוי תמרים) וזנגולה (בצק בסירופ ודבש). המטבח העיראקי הינו מטבח נפוץ מאוד בישראל, שכן הרבה מאוד עיראקים עלו לארץ ישראל בעבר, כך שהאוכל העיראקי תופס חלק ניכר מהמטבח הישראלי. בואו ללמוד את סודות המטבח העיראקי ממיטב הבשלנים באתר.