דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת קובה במיה לצהריים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 536 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בקערה ללוש את הסולת ביחד עם השמן, המלח והמים עד לקבלת בצק רך מאוד. להניח כ- 30 דקות בצד למנוחה (חובה!).
  • 2 בקערה נוספת לערבב היטב את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הבצל, השמן, המלח והפלפל השחור, לכדרר לכדורים קטנים ולהניח בצד עד שהבצק מוכן.
  • 3 בינתיים להכין את המרק: לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את תפוחי האדמה והבמיה, להוסיף רסק העגבניות והתבלינים, לערבב היטב ולהוסיף מים עד כמעט סוף הסיר (שימו לב - לא סיר עמוק אלא רחב). לבשל במשך כ- 20 דקות (המרק יוצא סמיך).
  • 4 כשהבצק מוכן, לקרוץ לעיגולים עם ידיים משומנות, לפרוס על כף היד ולשטח דק דק, לשים את הקציצה באמצע ולסגור היטב לצורת קובה.
  • 5 להוסיף את הקובות למרק ולבשל כ- 30 דקות נוספות על להבה בינונית. מתקבלת קובה במיה פשוט טעימה ומנחמת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)731136
חלבונים (גרם)51.03 9.53
פחמימות (גרם)8215
מתוכן סוכרים (גרם)2.47 0.46
שומנים (גרם)21.92 4.09
מתוכם שומן רווי (גרם)5.14 0.96
כולסטרול (מ"ג)109.26 20.39
נתרן (מ"ג)1,797335.43
סיבים תזונתיים (גרם)7.42 1.39
מים (גרם)251.2346.9
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)113.7921.24
ויטמין B (מ"ג)12.462.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.06
ויטמין B3 (מ"ג)9.741.82
ויטמין B5 (מ"ג)1.330.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.870.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.898.75
ויטמין B12 (מק"ג)3.530.66
ויטמין C (מ"ג)35.986.72
ויטמין E (מ"ג)1.160.22
ויטמין K (מק"ג)270.0350.41
סידן (מ"ג)51.069.53
ברזל (מ"ג)5.761.08
מגנזיום (מ"ג)58.6610.95
זרחן (מ"ג)344.3964.29
אבץ (מ"ג)9.661.8
אשלגן (מ"ג)869.24162.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 13.5% 31.5% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.