דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (סה"כ כ- 30 קובות))

  • המעטפת
  • סולת חיטה - 425 גרם
    400-450 גרם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    לפי הצורך
  • המילוי
  • חזה עוף - 250 גרם
    טחון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • פטרוזיליה - 2 חופנים - סה"כ (30 גרם)
    קצוצה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • בישול הסלק
  • סלק - 4 יחידות - סה"כ (480 גרם)
    מקולפים
  • מיץ לימון - כוס (240 מ"ל)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    למניעת הידבקות הקובות
  • סוכר - 5 כפות גדושות - סה"כ (85 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - לבישול
    לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת המעטפת: לשים בקערה את הסולת, להוסיף חצי כפית מלח ולערבב. להוסיף מים בהדרגה עד שהעיסה נוחה לעבודה ולהניח בצד (בערך כוס מים - להחסיר או להוסיף לפי הצורך).
  • 2 הכנת המילוי: לטחון את חזה העוף ולשים בקערה.
  • 3 לקצוץ דק דק את הבצל והפטרוזיליה ולהוסיף לחזה העוף הטחון. לתבל ברבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור, ולערבב היטב.
  • 4 לקלף את הסלקים, לפרוס לקוביות או למרובעים דקים, לשים בסיר שטוח, למלא במים, להביא לרתיחה ולבשל במשך כרבע שעה.
  • 5 להוסיף לסיר את מיץ הלימון, השמן (כדי שהקובות לא תידבקנה), הסוכר, רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור, לערבב ולבשל כ- 5 דקות נוספות.
  • 6 להרטיב את הידיים, לקחת כדור קטן מהסולת, לשטח על היד, לשים כפית מהמילוי ולעטוף את המילוי בסולת (באותה סולת שעל כך היד - אין צורך לקחת כמות נוספת של סולת מהקערה), כך שתיווצר קובה עגולה.
  • 7 להניח בעדינות את הקובות אחת אחת בתוך הסיר הרותח (לא לערבב - רק לנענע את הסיר) ולבשל כחצי שעה עם מכסה מעט פתוח.
  • 8 הרי לכם קובה סלק עיראקית מושלמת - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להשתמש רק במיץ לימון טבעי ולא משומר. מי שרוצה יכול גם לתבל בבהרט.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להשתמש בחצי כמות סולת רגיל וחצי סולת מלא או בורגול.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)378126
חלבונים (גרם)20.05 6.68
פחמימות (גרם)6622
מתוכן סוכרים (גרם)20.63 6.87
שומנים (גרם)4.34 1.45
מתוכם שומן רווי (גרם)0.45 0.15
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)29.64 9.87
נתרן (מ"ג)574.32191.26
סיבים תזונתיים (גרם)2.33 0.77
מים (גרם)193.3464.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.796.92
ויטמין B (מ"ג)4.291.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B3 (מ"ג)3.691.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)74.2124.71
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.05
ויטמין C (מ"ג)25.948.64
ויטמין D (מק"ג)0.090.03
ויטמין E (מ"ג)0.20.07
ויטמין K (מק"ג)70.8923.61
סידן (מ"ג)38.2212.73
ברזל (מ"ג)1.420.47
מגנזיום (מ"ג)34.9511.64
זרחן (מ"ג)100.9933.63
אבץ (מ"ג)0.830.28
אשלגן (מ"ג)378.42126.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.430.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 4.7% 21.5% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.