מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (סה"כ כ- 30 קובות))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קובה סלק במילוי חזה עוף
- 1 הכנת המעטפת: לשים בקערה את הסולת, להוסיף חצי כפית מלח ולערבב. להוסיף מים בהדרגה עד שהעיסה נוחה לעבודה ולהניח בצד (בערך כוס מים - להחסיר או להוסיף לפי הצורך).
- 2 הכנת המילוי: לטחון את חזה העוף ולשים בקערה.
- 3 לקצוץ דק דק את הבצל והפטרוזיליה ולהוסיף לחזה העוף הטחון. לתבל ברבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור, ולערבב היטב.
- 4 לקלף את הסלקים, לפרוס לקוביות או למרובעים דקים, לשים בסיר שטוח, למלא במים, להביא לרתיחה ולבשל במשך כרבע שעה.
- 5 להוסיף לסיר את מיץ הלימון, השמן (כדי שהקובות לא תידבקנה), הסוכר, רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור, לערבב ולבשל כ- 5 דקות נוספות.
- 6 להרטיב את הידיים, לקחת כדור קטן מהסולת, לשטח על היד, לשים כפית מהמילוי ולעטוף את המילוי בסולת (באותה סולת שעל כך היד - אין צורך לקחת כמות נוספת של סולת מהקערה), כך שתיווצר קובה עגולה.
- 7 להניח בעדינות את הקובות אחת אחת בתוך הסיר הרותח (לא לערבב - רק לנענע את הסיר) ולבשל כחצי שעה עם מכסה מעט פתוח.
- 8 הרי לכם קובה סלק עיראקית מושלמת - בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להשתמש רק במיץ לימון טבעי ולא משומר. מי שרוצה יכול גם לתבל בבהרט.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להשתמש בחצי כמות סולת רגיל וחצי סולת מלא או בורגול.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.5% |
4.7% |
21.5% |
71.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב