דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 498 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת המעטפת:
  • 1 לשים בקערה את הסולת, להוסיף את המלח ולערבב.
  • 2 להוסיף את המים בהדרגה עד שנוצרת עיסה שנוח לעבוד איתה (אם העיסה קשה מדי אז להוסיף מעט מים. מצד שני, לדאוג שהעיסה לא תהיה מימית מדי ולהוסיף מעט סולת כדי שלא תתפרק).
  • 3 להניח בצד לכרבע שעה.
  • הכנת המילוי:
  • 1 לקצוץ דק את הבצל והפטרוזיליה.
  • 2 לטחון את חזה העוף (או לקצוץ דק).
  • 3 לערבב היטב (תוך כדי מעיכה) את העוף עם הבצל והפטרוזיליה, ולהוסיף את הפלפל השחור והבהרט (אפשר ואולי מומלץ להוסיף גם 1/2 כפית מלח).
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לחמם בסיר גדול ושטוח את השמן.
  • 2 לחתוך את הדלעת לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר (כדי שלא תידבקנה).
  • 3 להוסיף את המים, רסק העגבניות, מיץ הלימון (לסחוט עם חתיכות לימון - מעניק טוויסט), הסוכר והפלפל השחור, להביא לרתיחה ולבשל כרבע שעה.
  • יצירת הקובות:
  • 1 בידיים רטובות לקחת מעיסת הסולת כדור בגודל כדור פינג פונג, לשטח בכף היד, להניח כפית מהמילוי באמצע ולסגור תוך כדי יצירת מעין כדור.
  • 2 להניח את הכדורים אחד אחד בתוך הרוטב ולבשל עוד חצי שעה (לא לערבב עד שהכדורים מקבלים את צורתם. בנוסף, לא להכין את כל הקובות לפני ואז לזרוק למרק, אלא להכין קובה אחת, לזרוק לסיר וכך הלאה עם שאר הקובות מכיוון שהן תידבקנה).
  • 3 לנענע מדי פעם את הסיר על מנת שהקובות לא תידבקנה.
  • 4 הרי לכם קובה דלעת מהסרטים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ביחד עם הדלעת במצרכי הרוטב ניתן להוסיף גם 2 עגבניות מגורדות דק לשדרוג (לא חובה).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להשתמש בחצי כמות סולת רגיל וחצי סולת מלא או בורגול.

במידה והרוטב חמוץ מדי יש להוסיף סוכר ובמידה ומתוק מדי יש להוסיף לימון - לפי הטעם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)36974
חלבונים (גרם)16.45 3.31
פחמימות (גרם)6112
מתוכן סוכרים (גרם)16.62 3.34
שומנים (גרם)6.87 1.38
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 0.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)27.06 5.44
נתרן (מ"ג)446.7589.8
סיבים תזונתיים (גרם)1.11 0.22
מים (גרם)393.1179.02
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)164.7233.11
ויטמין B (מ"ג)3.610.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B3 (מ"ג)3.350.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.742.76
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.03
ויטמין C (מ"ג)15.913.2
ויטמין D (מק"ג)0.10.02
ויטמין E (מ"ג)0.60.12
ויטמין K (מק"ג)31.86.39
סידן (מ"ג)33.856.8
ברזל (מ"ג)1.060.21
מגנזיום (מ"ג)21.154.25
זרחן (מ"ג)71.3114.33
אבץ (מ"ג)0.650.13
אשלגן (מ"ג)203.9340.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.590.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.490.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 8% 19.2% 71.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.