מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 498 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קובה דלעת במילוי חזה עוף
- הכנת המעטפת:
- 1 לשים בקערה את הסולת, להוסיף את המלח ולערבב.
- 2 להוסיף את המים בהדרגה עד שנוצרת עיסה שנוח לעבוד איתה (אם העיסה קשה מדי אז להוסיף מעט מים. מצד שני, לדאוג שהעיסה לא תהיה מימית מדי ולהוסיף מעט סולת כדי שלא תתפרק).
- 3 להניח בצד לכרבע שעה.
- הכנת המילוי:
- 1 לקצוץ דק את הבצל והפטרוזיליה.
- 2 לטחון את חזה העוף (או לקצוץ דק).
- 3 לערבב היטב (תוך כדי מעיכה) את העוף עם הבצל והפטרוזיליה, ולהוסיף את הפלפל השחור והבהרט (אפשר ואולי מומלץ להוסיף גם 1/2 כפית מלח).
- הכנת הרוטב:
- 1 לחמם בסיר גדול ושטוח את השמן.
- 2 לחתוך את הדלעת לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר (כדי שלא תידבקנה).
- 3 להוסיף את המים, רסק העגבניות, מיץ הלימון (לסחוט עם חתיכות לימון - מעניק טוויסט), הסוכר והפלפל השחור, להביא לרתיחה ולבשל כרבע שעה.
- יצירת הקובות:
- 1 בידיים רטובות לקחת מעיסת הסולת כדור בגודל כדור פינג פונג, לשטח בכף היד, להניח כפית מהמילוי באמצע ולסגור תוך כדי יצירת מעין כדור.
- 2 להניח את הכדורים אחד אחד בתוך הרוטב ולבשל עוד חצי שעה (לא לערבב עד שהכדורים מקבלים את צורתם. בנוסף, לא להכין את כל הקובות לפני ואז לזרוק למרק, אלא להכין קובה אחת, לזרוק לסיר וכך הלאה עם שאר הקובות מכיוון שהן תידבקנה).
- 3 לנענע מדי פעם את הסיר על מנת שהקובות לא תידבקנה.
- 4 הרי לכם קובה דלעת מהסרטים - בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ביחד עם הדלעת במצרכי הרוטב ניתן להוסיף גם 2 עגבניות מגורדות דק לשדרוג (לא חובה).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להשתמש בחצי כמות סולת רגיל וחצי סולת מלא או בורגול.
במידה והרוטב חמוץ מדי יש להוסיף סוכר ובמידה ומתוק מדי יש להוסיף לימון - לפי הטעם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.3% |
8% |
19.2% |
71.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב