1. לשים את חומרי הבצק למרקם רך וחלק, מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב.
2. מבשלים את תפוחי האדמה, מקלפים ומרסקים למרקם של "פירה". מטגנים את הבצל ב- 3 כפות שמן קנולה ומוסיפים לתפוחי האדמה יחד עם התבלינים ומערבבים היטב.
3. מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח, ומרדדים לעלה בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים, מכסים ומשהים כ- 10 דקות. משטחים את עיגולי הבצק לצורת אליפסה, ממלאים בערך כף גדושה מהמלית, סוגרים ומהדקים לצורת סירה. הופכים את הבצק הממולא כשהתפר כלפי מטה, ומשהים עוד כ- 10 דקות לפני טיגון.
4. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה ומניחים על נייר סופג (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן המוערכת). הפרשקי מוכן!
5. בהצלחה ובתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפרשקי לאחר הטיגון (שליש כוס). ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (אני השתמשתי בכוס שמן סה"כ).