דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן מהמטבח הרוסי

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה (כ- 40 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • להכנת הבצק:
  • 1 בקערה מכינים מים חמימים (2 וחצי כוסות) ומערבבים במים את השמרים.
  • 2 בקערה מנפים קמח, מוסיפים את השמרים לבצק ולשים היטב.
  • 3 לאחר מכן אפשר להמליח (עם כפית שטוחה) וללוש שוב.
  • 4 מניחים לשעה בערך עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 5 לשים שוב ומוציאים את כל האוויר מהבצק.
  • למלית תפוחי האדמה:
  • 1 מבשלים קילו תפוחי אדמה בלי קליפה ומכינים פירה.
  • 2 קוצצים את הבצל ומטגנים בחצי כוס שמן.
  • 3 מוסיפים את הבצל יחד עם השמן לפירה ומערבבים.
  • 4 ממליחים ומפלפלים (לפי הטעם).
  • 5 אם זה ממש יבש מוסיפים טיפה מים.
  • 6 מצננים ואפשר להתחיל לעבוד.
  • אופן ההכנה של שני המרכיבים:
  • 1 צובטים חתיכות בגודל של שזיף גדול ומכינים עיגולים מהבצק.
  • 2 לא להכין יותר מ- 10 עיגולים כל פעם.
  • 3 אפשר לשמן מעט את הידיים על מנת שהבצק לא ידבק.
  • 4 מרדדים על משטח מקומח את עיגולי הבצק, מניחים את המלית וסוגרים היטב.
  • 5 אחרי שזה מוכן יש להניח על משטח מקומח. מרדדים וממלאים כל פעם כיסון אחד.
  • 6 מטגנים בשמן עמוק (ליטר שמן) עד לקבלת צבע זהוב.
  • 7 אוספים את כל הפירוז`קי בסיר עם מכסה אחרי הטיגון.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לספוג את השמן מהפירוז`קי לאחר הטיגון.

כמות השמן הינה הכמות בה משתמשים לצורך הטיגון העמוק. ייתכן כי כמות השמן הנספגת בכיסונים היא פחותה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)346366
חלבונים (גרם)3.32 3.52
פחמימות (גרם)2527
מתוכן סוכרים (גרם)0.97 1.03
שומנים (גרם)25.81 27.32
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 1.76
נתרן (מ"ג)108.32114.69
סיבים תזונתיים (גרם)0.68 0.72
מים (גרם)33.5135.48
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)00
ויטמין B (מ"ג)0.630.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.350.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.674.94
ויטמין C (מ"ג)2.692.85
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.630.66
סידן (מ"ג)5.666
ברזל (מ"ג)0.120.13
מגנזיום (מ"ג)6.87.2
זרחן (מ"ג)15.6616.58
אבץ (מ"ג)0.10.11
אשלגן (מ"ג)108.91115.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 46.7% 6% 46.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.9 (0.92 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.