מצרכים למתכון
40 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה (כ- 40 יחידות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מעדן מהמטבח הרוסי
- להכנת הבצק:
- 1 בקערה מכינים מים חמימים (2 וחצי כוסות) ומערבבים במים את השמרים.
- 2 בקערה מנפים קמח, מוסיפים את השמרים לבצק ולשים היטב.
- 3 לאחר מכן אפשר להמליח (עם כפית שטוחה) וללוש שוב.
- 4 מניחים לשעה בערך עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- 5 לשים שוב ומוציאים את כל האוויר מהבצק.
- למלית תפוחי האדמה:
- 1 מבשלים קילו תפוחי אדמה בלי קליפה ומכינים פירה.
- 2 קוצצים את הבצל ומטגנים בחצי כוס שמן.
- 3 מוסיפים את הבצל יחד עם השמן לפירה ומערבבים.
- 4 ממליחים ומפלפלים (לפי הטעם).
- 5 אם זה ממש יבש מוסיפים טיפה מים.
- 6 מצננים ואפשר להתחיל לעבוד.
- אופן ההכנה של שני המרכיבים:
- 1 צובטים חתיכות בגודל של שזיף גדול ומכינים עיגולים מהבצק.
- 2 לא להכין יותר מ- 10 עיגולים כל פעם.
- 3 אפשר לשמן מעט את הידיים על מנת שהבצק לא ידבק.
- 4 מרדדים על משטח מקומח את עיגולי הבצק, מניחים את המלית וסוגרים היטב.
- 5 אחרי שזה מוכן יש להניח על משטח מקומח. מרדדים וממלאים כל פעם כיסון אחד.
- 6 מטגנים בשמן עמוק (ליטר שמן) עד לקבלת צבע זהוב.
- 7 אוספים את כל הפירוז`קי בסיר עם מכסה אחרי הטיגון.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ לספוג את השמן מהפירוז`קי לאחר הטיגון.
כמות השמן הינה הכמות בה משתמשים לצורך הטיגון העמוק. ייתכן כי כמות השמן הנספגת בכיסונים היא פחותה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.2% |
46.7% |
6% |
46.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב