דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 125 גרם למנה\יחידה (16-18 יחידות פרשקי)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פרשקי
פרשקי מהמטבח הגיאורגי
  • 1 לשים את חומרי הבצק למרקם רך וחלק, מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב.
  • 2 מבשלים את תפוחי האדמה, מקלפים ומרסקים למרקם של "פירה". מטגנים את הבצל ב- 3 כפות שמן קנולה ומוסיפים לתפוחי האדמה יחד עם התבלינים ומערבבים היטב.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח, ומרדדים לעלה בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים, מכסים ומשהים כ- 10 דקות. משטחים את עיגולי הבצק לצורת אליפסה, ממלאים בערך כף גדושה מהמלית, סוגרים ומהדקים לצורת סירה. הופכים את הבצק הממולא כשהתפר כלפי מטה, ומשהים עוד כ- 10 דקות לפני טיגון.
  • 4 מטגנים משני הצדדים עד הזהבה ומניחים על נייר סופג (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן המוערכת). הפרשקי מוכן!
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
למי שאוהב, אפשר למלא את הפרשקי במילויים שונים לפי בחירה כמו: בשר מאודה ומתובל, תערובת גבינות (כמו שממלאים בחצ`פורי) או קטניות כמו שעועית או חומוס מבושלות ומתובלות בבצל מטוגן, מלח ופלפל.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפרשקי לאחר הטיגון (שליש כוס). ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (אני השתמשתי בכוס שמן סה"כ).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 14.8% 9.9% 73.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב