דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן חצילונים ממולאים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 664 גרם למנה\יחידה (כל מנה היא 3 חצילונים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להוריד את הגבעולים של החצילונים ולרוקן אותם בעדינות (לשמור את פנים החציל ולא לזרוק).
  • 2 להניח את החצילונים במים ומיץ לימון כדי שלא ישחירו. להשרות את החצילונים לכל משך זמן הכנת המילוי והרוטב (אם לא משרים אותם בזמן הזה הם משחירים).
  • 3 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את הצנוברים ואת הבשר הטחון, להמשיך לטגן, להוסיף את התבלינים ולבשל למשך 15 דקות על להבה נמוכה.
  • 4 לקרר את המלית ולמלא בעדינות את החצילונים.
  • 5 לסדר את החצילונים בסיר שטוח ולפזר את פנים החציל מסביב.
  • 6 לערבב את מצרכי הרוטב, לשפוך מעל ומסביב לחצילונים, להביא לידי רתיחה ולבשל כ- 15 דקות נוספות או עד שמוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25839
חלבונים (גרם)17.32 2.61
פחמימות (גרם)284
מתוכן סוכרים (גרם)11.14 1.68
שומנים (גרם)10.57 1.59
מתוכם שומן רווי (גרם)1.98 0.3
כולסטרול (מ"ג)38 5.72
נתרן (מ"ג)238.5935.94
סיבים תזונתיים (גרם)6.93 1.04
מים (גרם)604.8991.13
ליקופן (מ"ג)4.180.63
ויטמין A (מק"ג)53.418.05
ויטמין B (מ"ג)6.871.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.03
ויטמין B3 (מ"ג)5.190.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.690.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.520.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)57.138.61
ויטמין B12 (מק"ג)1.550.23
ויטמין C (מ"ג)39.355.93
ויטמין E (מ"ג)1.880.28
ויטמין K (מק"ג)43.696.58
סידן (מ"ג)50.177.56
ברזל (מ"ג)3.190.48
מגנזיום (מ"ג)53.718.09
זרחן (מ"ג)191.1628.8
אבץ (מ"ג)3.770.57
אשלגן (מ"ג)799.87120.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.30.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.1% 16.9% 27.7% 44.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.