דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 588 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לרוקן את החצילונים (חצילים קטנטנים), להמליח, להניח בקערה עם מים ומלח לכחצי שעה. את המילוי לא לזרוק (!), להניח גם בקערה עם מים ומיץ לימון שלא ישחיר.
  • 2 לערבב בקערה את הבשר הטחון, שומן הכבש, מעט מהמילוי של החצילונים, הבורגול, התבלינים והרטבים, ולערבב. למלא את החצילונים ולהניח במגש.
  • 3 בסיר מתאים לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את העגבניה ומעל להוסיף את יתרת המילוי שרוקנו מהחצילונים. לערבב מעט ולבשל ביחד כ- 10 דקות. אם חסר נוזלים, להוסיף מעט מים.
  • 4 לאחר כ- 10 דקות להניח את החצילונים בשכבה אחת עם הראש למעלה. לבשל את החצילונים על אש גבוהה בסיר לא מכוסה כ- 10 דקות. אם חסר נוזלים, למזוג מסביב כ- 1/2 כוס מים. לאחר מכן, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל עוד כחצי שעה. בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 5 לאחר כחצי שעה להעביר את החצילונים הממולאים לאפייה בתנור. אפשר באותו סיר, אפשר להעביר בזהירות לקערה מתאימה שלאחר מכן תוגש ישירות לשולחן. לאפות למשך כשעה בתנור (מכוסה), לכבות ולהשאיר בתנור עד להגשה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)606103
חלבונים (גרם)35.45 6.03
פחמימות (גרם)6511
מתוכן סוכרים (גרם)24.99 4.25
שומנים (גרם)24.65 4.19
מתוכם שומן רווי (גרם)6.92 1.18
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.090.02
כולסטרול (מ"ג)79 13.44
נתרן (מ"ג)1,915325.81
סיבים תזונתיים (גרם)11.54 1.96
מים (גרם)425.0372.31
ליקופן (מ"ג)1.40.24
ויטמין A (מק"ג)46.687.94
ויטמין B (מ"ג)11.161.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.05
ויטמין B3 (מ"ג)8.371.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.310.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.810.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.8811.89
ויטמין B12 (מק"ג)2.50.43
ויטמין C (מ"ג)17.793.03
ויטמין E (מ"ג)1.890.32
ויטמין K (מק"ג)10.091.72
סידן (מ"ג)56.139.55
ברזל (מ"ג)61.02
מגנזיום (מ"ג)92.9115.81
זרחן (מ"ג)313.5453.34
אבץ (מ"ג)8.021.36
אשלגן (מ"ג)913.93155.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 18.1% 26% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה