דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שוקי אווז ותפוחי אדמה עם שזיפים מיובשים
שוקי אווז ותפוחי אדמה עם שזיפים מיובשים
פשוט סעודת מלכים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 395 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב את נתחי האווז, מעבירים למסננת ומשהים כרבע שעה.
  • 2 בסיר סוטג` רחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן. מוסיפים את הפפריקה והחריסה לשמן (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים את שוקי האווז, מפזרים מעל את המלח הגס וסוגרים את הבשר על אש בינונית כ- 10 דקות, תוך כדי ערבוב.
  • 3 מוסיפים את הכוסברה המיובשת והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הבשר על אש בינונית ומכסה מעט פתוח למשך כשעה ורבע (עד צמצום נוזלים ובישול כמעט מלא).
  • 4 מוסיפים את הסלרי (חוץ מהעלים), תפוחי האדמה, השזיפים המיובשים ואבקת מרק העוף לסיר. מפזרים מעל את האורגנו, הבזיליקום, עלי הסלרי והפלפלים האדומים המיובשים, ומבשלים על אש נמוכה עוד כשעה, תחילה במשך 20 דקות עם מכסה מעט פתוח, אח"כ מכסים ומבשלים עד שהבשר מוכן (בתום הבישול הרוטב צריך להיות עד כרבע מגובה התבשיל). מתקבל מעדן שוקי אווז מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין את התבשיל גם עם קוביות בשר בקר או כבש.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים, וכולל ערך תזונתי כללי של בשר אווז מבושל-צלוי ולא של שוקי אווז בפרט. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)492124
חלבונים (גרם)39.75 10.06
פחמימות (גרם)349
מתוכן סוכרים (גרם)8.61 2.18
שומנים (גרם)22 5.57
מתוכם שומן רווי (גרם)6.16 1.56
כולסטרול (מ"ג)120.2 30.41
נתרן (מ"ג)674.89170.75
סיבים תזונתיים (גרם)3.97 1
מים (גרם)291.673.78
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)25.986.57
ויטמין B (מ"ג)11.362.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.570.14
ויטמין B3 (מ"ג)6.841.73
ויטמין B5 (מ"ג)2.750.7
ויטמין B6 (מ"ג)0.90.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.5611.78
ויטמין B12 (מק"ג)0.610.15
ויטמין C (מ"ג)14.363.63
ויטמין E (מ"ג)0.20.05
ויטמין K (מק"ג)1,576398.72
סידן (מ"ג)63.1815.99
ברזל (מ"ג)5.031.27
מגנזיום (מ"ג)71.8718.18
זרחן (מ"ג)487.76123.41
אבץ (מ"ג)4.561.15
אשלגן (מ"ג)1,233311.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.070.52
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.820.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.461.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.871.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 22.2% 40.1% 33.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.