דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 395 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שוקי אווז ותפוחי אדמה עם שזיפים מיובשים
פשוט סעודת מלכים
  • 1 שוטפים היטב את נתחי האווז, מעבירים למסננת ומשהים כרבע שעה.
  • 2 בסיר סוטג` רחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן. מוסיפים את הפפריקה והחריסה לשמן (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים את שוקי האווז, מפזרים מעל את המלח הגס וסוגרים את הבשר על אש בינונית כ- 10 דקות, תוך כדי ערבוב.
  • 3 מוסיפים את הכוסברה המיובשת והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הבשר על אש בינונית ומכסה מעט פתוח למשך כשעה ורבע (עד צמצום נוזלים ובישול כמעט מלא).
  • 4 מוסיפים את הסלרי (חוץ מהעלים), תפוחי האדמה, השזיפים המיובשים ואבקת מרק העוף לסיר. מפזרים מעל את האורגנו, הבזיליקום, עלי הסלרי והפלפלים האדומים המיובשים, ומבשלים על אש נמוכה עוד כשעה, תחילה במשך 20 דקות עם מכסה מעט פתוח, אח"כ מכסים ומבשלים עד שהבשר מוכן (בתום הבישול הרוטב צריך להיות עד כרבע מגובה התבשיל). מתקבל מעדן שוקי אווז מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין את התבשיל גם עם קוביות בשר בקר או כבש.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים, וכולל ערך תזונתי כללי של בשר אווז מבושל-צלוי ולא של שוקי אווז בפרט. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 22.2% 40.1% 33.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב