דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חזה אווז ברוטב סצ`ואן
חזה אווז ברוטב סצ`ואן
בשר משובח עם רוטב מושלם

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת חזה האווז:
  • 1 חורצים פסים לאורך ולרוחב בשומן החזה.
  • 2 יוצקים את השמן למחבת וצורבים את חזה האווז קודם מהצד של השומן למשך כ- 3 דקות מכל צד. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך והטעם.
  • 3 מעבירים לתבנית, שופכים מעל את מחצית השומן שנותר במחבת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 10 דקות (לא לייבש את החזה לגמרי - מומלץ להשאיר אותו מעט מדמם).
  • הכנת רוטב הסצ`ואן:
  • 1 באותה מחבת מטגנים קלות את השום, הג`ינג`ר והלמון גראס.
  • 2 מוסיפים את הסוכר, מקרמלים מעט ואז שופכים את רוטב הסויה, הצ`ילי והמים.
  • 3 מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20-30 דקות, עד לצמצום הרוטב והסמכתו.
  • 4 מוציאים את חזה האווז מהתנור, פורסים, מניחים במרכז הצלחת ויוצקים מעל את הרוטב.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בליווי תפוח אדמה אפוי או פירה.

הערך התזונתי לא כולל את חזה האווז והלמון גראס. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. סצ`ואן הוא רוטב אסייאתי בחריף בדרך כלל, אבל זאת הגרסא שלי לרוטב.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)168128
חלבונים (גרם)2.9 2.2
פחמימות (גרם)3022
מתוכן סוכרים (גרם)22.42 17.05
שומנים (גרם)4.63 3.52
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.54
נתרן (מ"ג)1,9201,460
סיבים תזונתיים (גרם)0.12 0.09
מים (גרם)63.5248.3
ויטמין B (מ"ג)0.160.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.230.17
ויטמין C (מ"ג)1.671.27
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)0.090.07
סידן (מ"ג)11.638.84
ברזל (מ"ג)0.10.07
מגנזיום (מ"ג)2.181.66
זרחן (מ"ג)8.256.27
אבץ (מ"ג)0.070.05
אשלגן (מ"ג)24.0918.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 12.5% 7.8% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.