דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חזה אווז ברוטב סצ`ואן
חזה אווז ברוטב סצ`ואן
בשר משובח עם רוטב מושלם

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת חזה האווז:
  • 1 חורצים פסים לאורך ולרוחב בשומן החזה.
  • 2 יוצקים את השמן למחבת וצורבים את חזה האווז קודם מהצד של השומן למשך כ- 3 דקות מכל צד. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך והטעם.
  • 3 מעבירים לתבנית, שופכים מעל את מחצית השומן שנותר במחבת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 10 דקות (לא לייבש את החזה לגמרי - מומלץ להשאיר אותו מעט מדמם).
  • הכנת רוטב הסצ`ואן:
  • 1 באותה מחבת מטגנים קלות את השום, הג`ינג`ר והלמון גראס.
  • 2 מוסיפים את הסוכר, מקרמלים מעט ואז שופכים את רוטב הסויה, הצ`ילי והמים.
  • 3 מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20-30 דקות, עד לצמצום הרוטב והסמכתו.
  • 4 מוציאים את חזה האווז מהתנור, פורסים, מניחים במרכז הצלחת ויוצקים מעל את הרוטב.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בליווי תפוח אדמה אפוי או פירה.

הערך התזונתי לא כולל את חזה האווז והלמון גראס. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. סצ`ואן הוא רוטב אסייאתי בחריף בדרך כלל, אבל זאת הגרסא שלי לרוטב.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)168128
חלבונים (גרם)2.9 2.2
פחמימות (גרם)3022
מתוכן סוכרים (גרם)22.42 17.05
שומנים (גרם)4.63 3.52
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.54
נתרן (מ"ג)1,9201,460
סיבים תזונתיים (גרם)0.12 0.09
מים (גרם)63.5248.3
ויטמין B (מ"ג)0.160.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.230.17
ויטמין C (מ"ג)1.671.27
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)0.090.07
סידן (מ"ג)11.638.84
ברזל (מ"ג)0.10.07
מגנזיום (מ"ג)2.181.66
זרחן (מ"ג)8.256.27
אבץ (מ"ג)0.070.05
אשלגן (מ"ג)24.0918.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 12.5% 7.8% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.