מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
בשר משובח עם רוטב מושלם
- הכנת חזה האווז:
- 1 חורצים פסים לאורך ולרוחב בשומן החזה.
- 2 יוצקים את השמן למחבת וצורבים את חזה האווז קודם מהצד של השומן למשך כ- 3 דקות מכל צד. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך והטעם.
- 3 מעבירים לתבנית, שופכים מעל את מחצית השומן שנותר במחבת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 10 דקות (לא לייבש את החזה לגמרי - מומלץ להשאיר אותו מעט מדמם).
- הכנת רוטב הסצ`ואן:
- 1 באותה מחבת מטגנים קלות את השום, הג`ינג`ר והלמון גראס.
- 2 מוסיפים את הסוכר, מקרמלים מעט ואז שופכים את רוטב הסויה, הצ`ילי והמים.
- 3 מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20-30 דקות, עד לצמצום הרוטב והסמכתו.
- 4 מוציאים את חזה האווז מהתנור, פורסים, מניחים במרכז הצלחת ויוצקים מעל את הרוטב.
- 5 בתיאבון
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בליווי תפוח אדמה אפוי או פירה.
הערך התזונתי לא כולל את חזה האווז והלמון גראס. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. סצ`ואן הוא רוטב אסייאתי בחריף בדרך כלל, אבל זאת הגרסא שלי לרוטב.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.3% |
12.5% |
7.8% |
79.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב