בשר משובח עם רוטב מושלם
הכנת חזה האווז:
1. חורצים פסים לאורך ולרוחב בשומן החזה.
2. יוצקים את השמן למחבת וצורבים את חזה האווז קודם מהצד של השומן למשך כ- 3 דקות מכל צד. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך והטעם.
3. מעבירים לתבנית, שופכים מעל את מחצית השומן שנותר במחבת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 10 דקות (לא לייבש את החזה לגמרי - מומלץ להשאיר אותו מעט מדמם).
הכנת רוטב הסצ`ואן:
1. באותה מחבת מטגנים קלות את השום, הג`ינג`ר והלמון גראס.
2. מוסיפים את הסוכר, מקרמלים מעט ואז שופכים את רוטב הסויה, הצ`ילי והמים.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20-30 דקות, עד לצמצום הרוטב והסמכתו.
4. מוציאים את חזה האווז מהתנור, פורסים, מניחים במרכז הצלחת ויוצקים מעל את הרוטב.
5. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את חזה האווז והלמון גראס. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. סצ`ואן הוא רוטב אסייאתי בחריף בדרך כלל, אבל זאת הגרסא שלי לרוטב.