דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 469 גרם למנה\יחידה

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לרוחב בעובי של 2 ס"מ
  • שמן קנולה - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון החציל
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • בשר טלה טחון - 150 גרם
    להשתמש בבשר כבש
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • צנוברים - 1/2 שקית - סה"כ (50 גרם)
    קלויים
  • פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם)
    קצוצה דק
  • מוסקט טחון - כפית (2.5 גרם)
    לפי הטעם
  • הל - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • עגבניה - יחידה בינונית (172 גרם)
    חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • פלפל שאטה - יחידה אחת
    קצוץ
  • הרוטב
  • עגבניה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (344 גרם)
    סחוטות
  • מיץ לימון - 1/4 יחידה - סה"כ (8 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ביחד ומשאירים בקערה בצד.
  • 2 מחממים את שמן הקנולה (או שמן סויה) במחבת, מטגנים את החציל חצי טיגון, מסננים אותו מהשמן ומשאירים בצד.
  • 3 מחממים במחבת נוספת את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומתחילים לערבב עד לקבלת צבע צהבהב.
  • 4 מוסיפים את הבשר הטחון עם המלח והפלפל, מערבבים כחצי דקה ולאחר מכן מוסיפים את פלפל השאטה, הצנוברים, הפטרוזיליה, המוסקט וההל, מערבבים כדקה וחצי ואז מניחים על אש קטנה למשך 10 דקות.
  • 5 מערבבים, מורידים מהאש ומניחים בצד.
  • 6 הרכבת המנה: בתבנית שמים חצי מהכמות של החצילים פרוסים אחד ליד השני, מוסיפים את המילוי על כל פרוסה מהחציל ועל המילוי מניחים את הפרוסות של העגבניות.
  • 7 את פרוסות החצילים שנשארו מניחים מעל כל פרוסה שכבר ממולאת, שופכים את הרוטב מעל החצילים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה.
  • 8 מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. לפני ההגשה מקשטים מלמעלה ומסביב עם צנוברים ופטרוזיליה.
  • 9 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לחסוך הרבה קלוריות בטיגון - לקלות את החצילים בתנור במקום לטגן. את בשר הכבש ניתן להמיר בכתף בקר או פילה בקר.

הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה ואת התוספות לקישוט. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

המתכון באדיבות מייסור כיואן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)798 קלוריות170 קלוריות
חלבונים18.5 גרם3.9 גרם
פחמימות25 גרם5 גרם
מתוכן סוכרים10.2 גרם2.2 גרם
שומנים70.4 גרם15 גרם
מתוכם שומן רווי11.6 גרם2.5 גרם
כולסטרול48.5 מ"ג10.3 מ"ג
נתרן1.5 גרם0.3 גרם
סיבים תזונתיים5.6 גרם1.2 גרם
מים342.1 גרם73 גרם
ליקופן5.2 מ"ג1.1 מ"ג
ויטמין A113.8 מק"ג24.3 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)6.9 מ"ג1.5 מ"ג
ויטמין B1232.6 מק"ג49.6 מק"ג
ויטמין B2214.1 מק"ג45.7 מק"ג
ויטמין B35.2 מ"ג1.1 מ"ג
ויטמין B5751.4 מק"ג160.3 מק"ג
ויטמין B6375.1 מק"ג80 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B980 מק"ג17.1 מק"ג
ויטמין B121.3 מק"ג0.3 מק"ג
ויטמין C66.2 מ"ג14.1 מ"ג
ויטמין E1.6 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין K285.3 מק"ג60.9 מק"ג
סידן76.1 מ"ג16.2 מ"ג
ברזל3.8 מ"ג0.8 מ"ג
מגנזיום56.6 מ"ג12.1 מ"ג
זרחן193.4 מ"ג41.3 מ"ג
אבץ3 מ"ג0.6 מ"ג
אשלגן861 מ"ג183.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות942.2 מ"ג201 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3154.8 מ"ג33 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6752.6 מ"ג160.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות4.3 גרם0.9 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 93.9 גרם0.8 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 58.8% 15.4% 21.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪