דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 469 גרם למנה\יחידה

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לרוחב בעובי של 2 ס"מ
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון החציל
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • בשר טלה טחון - 150 גרם
    להשתמש בבשר כבש
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • צנוברים - 1/2 שקית - סה"כ (50 גרם)
    קלויים
  • פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם)
    קצוצה דק
  • מוסקט טחון - כפית (2.5 גרם)
    לפי הטעם
  • הל - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • פלפל שאטה - יחידה אחת
    קצוץ
  • הרוטב
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    סחוטות
  • מיץ לימון - 1/4 יחידה - סה"כ (8 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - קורט
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חציל בתנור
  • 1 הכנת הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ביחד ומשאירים בקערה בצד.
  • 2 מחממים את שמן הקנולה (או שמן סויה) במחבת, מטגנים את החציל חצי טיגון, מסננים אותו מהשמן ומשאירים בצד.
  • 3 מחממים במחבת נוספת את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומתחילים לערבב עד לקבלת צבע צהבהב.
  • 4 מוסיפים את הבשר הטחון עם המלח והפלפל, מערבבים כחצי דקה ולאחר מכן מוסיפים את פלפל השאטה, הצנוברים, הפטרוזיליה, המוסקט וההל, מערבבים כדקה וחצי ואז מניחים על אש קטנה למשך 10 דקות.
  • 5 מערבבים, מורידים מהאש ומניחים בצד.
  • 6 הרכבת המנה: בתבנית שמים חצי מהכמות של החצילים פרוסים אחד ליד השני, מוסיפים את המילוי על כל פרוסה מהחציל ועל המילוי מניחים את הפרוסות של העגבניות.
  • 7 את פרוסות החצילים שנשארו מניחים מעל כל פרוסה שכבר ממולאת, שופכים את הרוטב מעל החצילים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה.
  • 8 מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. לפני ההגשה מקשטים מלמעלה ומסביב עם צנוברים ופטרוזיליה.
  • 9 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לחסוך הרבה קלוריות בטיגון - לקלות את החצילים בתנור במקום לטגן. את בשר הכבש ניתן להמיר בכתף בקר או פילה בקר.

הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה ואת התוספות לקישוט. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 58.8% 15.4% 21.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.61 (1.85 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב