דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (כמות קובות בורגול מוערכת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת מעטפת הבורגול:
  • 1 לכסות את הבורגול במים בקערה (ס"מ מעל), להניח בצד למשך כ- 10 דקות ולפורר מעט בעזרת מזלג (הבורגול סופג את המים).
  • 2 להוסיף לקערה את הסולת, הקמח, השמן, הביצה, המלח והכורכום, ולערבב היטב. להוסיף את המים בהדרגה כך שיכסו וייספגו בכל התערובת.
  • 3 לערבב היטב ולהניח בצד מכוסה כ- 15-20 דקות (התערובת אמורה להיות גמישה ורטובה לעבודה נוחה ליצירת הקובות).
  • הכנת מלית הבשר ויצירת הקובות:
  • 1 לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את הבשר, לפורר עם מזלג ולטגן עד שצבעו משתנה.
  • 3 להוסיף את הפלפל השחור, ההל והפטרוזיליה הקצוצה (ניתן להוסיף בשלב זה גם מעט מלח למלית - לפי הטעם האישי). להמשיך לטגן עוד דקה, להסיר מהאש ולקרר מעט. לאחר הקירור להוסיף את הצימוקים ולערבב.
  • 4 להרטיב מעט את הידיים, לקחת כדור מתערובת הבורגול, ליצור גומה ולשים ככף מהמלית. לסגור, ליצור צורה של קובה בורגול ולהניח בצד.
  • הכנת המרק + טיגון הקובות:
  • 1 להרתיח את המים עם המלח והכורכום.
  • 2 כשהמרק רותח להכניס את הקובות בעדינות למרק ולבשל כ- 20 דקות.
  • 3 לאחר הבישול להניח את הקובות בצד לקירור. לאחר הקירור לנגב היטב עם נייר סופג ולטגן בשמן (ראו מידע נוסף).
  • 4 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון (1/2 כוס). יש לטגן בשמן לפי הצורך (בערך כוס שמן לטיגון). שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)228241
חלבונים (גרם)9.37 9.88
פחמימות (גרם)2829
מתוכן סוכרים (גרם)3.3 3.48
שומנים (גרם)9.32 9.83
מתוכם שומן רווי (גרם)1.2 1.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)26.71 28.17
נתרן (מ"ג)758.3799.9
סיבים תזונתיים (גרם)3.46 3.65
מים (גרם)43.0345.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.346.69
ויטמין B (מ"ג)2.873.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)2.182.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.8211.41
ויטמין B12 (מק"ג)0.660.69
ויטמין C (מ"ג)1.952.06
ויטמין D (מק"ג)0.090.09
ויטמין E (מ"ג)0.130.14
ויטמין K (מק"ג)10.711.29
סידן (מ"ג)17.4118.37
ברזל (מ"ג)1.351.43
מגנזיום (מ"ג)36.0238
זרחן (מ"ג)109.86115.89
אבץ (מ"ג)1.711.8
אשלגן (מ"ג)217.75229.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.150.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 18.7% 18.8% 55.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.