דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (כמות קובות בורגול מוערכת)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה בורגול
מעדן מהמטבח העיראקי
  • הכנת מעטפת הבורגול:
  • 1 לכסות את הבורגול במים בקערה (ס"מ מעל), להניח בצד למשך כ- 10 דקות ולפורר מעט בעזרת מזלג (הבורגול סופג את המים).
  • 2 להוסיף לקערה את הסולת, הקמח, השמן, הביצה, המלח והכורכום, ולערבב היטב. להוסיף את המים בהדרגה כך שיכסו וייספגו בכל התערובת.
  • 3 לערבב היטב ולהניח בצד מכוסה כ- 15-20 דקות (התערובת אמורה להיות גמישה ורטובה לעבודה נוחה ליצירת הקובות).
  • הכנת מלית הבשר ויצירת הקובות:
  • 1 לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את הבשר, לפורר עם מזלג ולטגן עד שצבעו משתנה.
  • 3 להוסיף את הפלפל השחור, ההל והפטרוזיליה הקצוצה (ניתן להוסיף בשלב זה גם מעט מלח למלית - לפי הטעם האישי). להמשיך לטגן עוד דקה, להסיר מהאש ולקרר מעט. לאחר הקירור להוסיף את הצימוקים ולערבב.
  • 4 להרטיב מעט את הידיים, לקחת כדור מתערובת הבורגול, ליצור גומה ולשים ככף מהמלית. לסגור, ליצור צורה של קובה בורגול ולהניח בצד.
  • הכנת המרק + טיגון הקובות:
  • 1 להרתיח את המים עם המלח והכורכום.
  • 2 כשהמרק רותח להכניס את הקובות בעדינות למרק ולבשל כ- 20 דקות.
  • 3 לאחר הבישול להניח את הקובות בצד לקירור. לאחר הקירור לנגב היטב עם נייר סופג ולטגן בשמן (ראו מידע נוסף).
  • 4 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון (1/2 כוס). יש לטגן בשמן לפי הצורך (בערך כוס שמן לטיגון). שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 18.7% 18.8% 55.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב