1 הכנה מוקדמת של הסלק למרק: עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 45-60 דקות, תלוי בגודל הירק. פותחים את נייר הכסף ובודקים מוכנות בעזרת מזלג או סכין.
2 מכינים את המעטפת: משרים את הג`ריש (בורגול דק) במים הפושרים במשך 40 דקות לפחות. מוסיפים את הסולת, המלח, הפלפל השחור והשמן, ולשים באמצעות הידיים במשך כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק רך. מכסים במגבת ומשאירים לנוח כ- 15-20 דקות.
3 בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל והשום, ומטגנים בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, מפרקים אותו היטב באמצעות כף עץ שלא יישארו גושים ומטגנים תוך ערבוב במשך כ- 20 דקות או עד שהבשר מוכן. לקראת הסוף מתבלים בתבלינים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה. משאירים בצד להתקרר מעט.
4 מכינים את הקובות: משמנים את הידיים, לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, משטחים בעזרת האצבעות, מניחים על כף היד ובמרכז שמים כפית-כפית וחצי של מילוי. מעגלים קלות את היד, בעזרת היד השנייה דוחפים את המילוי פנימה, ובמקביל אוספים את קצוות הבצק לכיוון המרכז ומהדקים. לאחר מכן, מגלגלים בין שתי כפות הידיים לצורה של כדור, משטחים מעט ובודקים שלא נוצרו סדקים ושכל המלית נכנסה פנימה. אם יש סדק אפשר "לאטום" אותו בעזרת חתיכת בצק קטנה.
5 מכינים את המרק: חותכים את הבצל ומקלות הסלרי לקוביות קטנות, ומטגנים בסיר גדול במעט שמן במשך כ- 5-7 דקות. חותכים את הסלק האפוי לקוביות בינוניות, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים נוזלים שיכסו לגמרי את הסלק ואף יהיו 2-3 ס"מ מעליו (ציר עוף + 6 כוסות מים), מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה. אם רוצים, מוסיפים לסיר צרור קטן של עלי סלרי (לא חובה). אחרי חצי שעת בישול מוסיפים למרק את רסק העגבניות, מיץ הלימון, הסוכר והמלח, ומביאים לרתיחה חוזרת.
6 מוסיפים קובות: מניחים אותן אחת-אחת ונותנים להן לשקוע. אם צריך, אפשר להטביע אותם בעזרת כף, אבל בלי להפעיל יותר מדי לחץ. מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה. 5 דקות לפני סיום הבישול שולפים החוצה את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
7 מגישים מיד - הרי לכם קובה סלק אדומה נהדרת
הערות:
1 לצורך הכנת המעטפת אפשר להשתמש רק בסולת. במקרה כזה מוסיפים מים עד לכיסוי הסולת (מעורבבת עם התבלינים) + קצת יותר ונותנים לכל המים להיספג. אחרי זה מוסיפים שמן, לשים ומתקדמים כמו שמפורט במתכון.
2 אל תשכחו לשמן את הידיים כשמכינים את קציצות הקובה.
3 תרגישו חופשי לשחק עם תיבול המילוי.
4 מרכיבי המעטפת הספיקו לי ל- 24 קציצות קובה ונשאר לי די הרבה מילוי, כך שאפשר או להפחית את כמות מרכיבי המילוי או להגדיל את כמות מרכיבי המעטפת.
5 אם נשארות קציצות קובה שלא נכנסות למרק, אפשר להקפיא אותן לפעם הבאה.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.