דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות סבתא - קציצות מבושלות ברוטב
קציצות סבתא - קציצות מבושלות ברוטב
קציצות סבתא בטעם של פעם

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 608 גרם למנה\יחידה (24 קציצות (4 קציצות למנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת עיסת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה עד שהיא קצוצה היטב. מוסיפים ביצה, פירורי לחם, פלפל שחור גרוס, מלח ופפריקה מתוקה. ממשיכים לעבד עוד כמה שניות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 בקערה מערבבים את תערובת הפטרוזיליה עם סה"כ הבשר הטחון (אפשר חצי חצי עוף ובקר או רק בקר). מערבבים היטב בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה לגמרי. שמים במקרר ל- 10-15 דקות.
  • 3 את כל הירקות חותכים באופן גס מלבד הסלרי, אותו קוצצים דק.
  • 4 מחממים תנור ל- 180 מעלות. מתערובת הקציצות צרים כדורים בקוטר של כ- 3-4 ס"מ בעזרת ידיים רטובות. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 10-15 דקות בתנור החם.
  • 5 בזמן שהקציצות בתנור מכינים את הרוטב: מחממים שמן קנולה בסיר רחב ומאדים את הבצל והסלרי על להבה גבוהה כ- 5 דקות עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את שאר הירקות מלבד תפוחי האדמה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ- 4-5 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, מים לכיסוי הירקות, מלח, סוכר, פפריקה וקטשופ. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • 6 מוסיפים את הקציצות האפויות לרוטב ו"מטביעים" אותן בנוזל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. לאחר חצי שעה, פותחים את המכסה וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח כחצי שעה נוספת. מדי פעם מערבבים.
  • 7 מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל שמיר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30650
חלבונים (גרם)30.75 5.06
פחמימות (גרם)305
מתוכן סוכרים (גרם)10.2 1.68
שומנים (גרם)7.83 1.29
מתוכם שומן רווי (גרם)2.21 0.36
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)104.66 17.23
נתרן (מ"ג)1,537252.98
סיבים תזונתיים (גרם)7.41 1.22
מים (גרם)530.5387.33
ליקופן (מ"ג)0.580.1
ויטמין A (מק"ג)443.7773.05
ויטמין B (מ"ג)11.131.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.06
ויטמין B3 (מ"ג)7.751.28
ויטמין B5 (מ"ג)1.860.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.840.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)121.8420.06
ויטמין B12 (מק"ג)1.240.2
ויטמין C (מ"ג)89.714.77
ויטמין D (מק"ג)0.280.05
ויטמין E (מ"ג)1.440.24
ויטמין K (מק"ג)250.9441.31
סידן (מ"ג)117.1419.28
ברזל (מ"ג)3.970.65
מגנזיום (מ"ג)72.3311.91
זרחן (מ"ג)297.648.99
אבץ (מ"ג)4.290.71
אשלגן (מ"ג)1,011166.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)10.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.270.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.640.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.970.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.870.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 10.3% 40.4% 39.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.