דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות דגים
קציצות דגים
קציצות דגים ברוטב אדום

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 399 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את נתחי הדג במים עם מיץ לימון משני לימונים, מסננים וסוחטים היטב מנוזלים.
  • 2 טוחנים במעבד מזון את הדגים, הכוסברה והבצל, ומעבירים לקערה.
  • 3 מוסיפים את שאר החומרים לקציצות (חוץ מהשמן לטיגון) ומערבבים היטב.
  • 4 מחממים את השמן במחבת, יוצרים כדורים בידיים ומטגנים במחבת את הקציצות ממש טיגון קל משני הצדדים.
  • 5 מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  • 6 הכנת הרוטב: בסיר מחממים שמן ומטגנים את הפלפלים האדומים עד הזהבה קלה, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל.
  • 7 מוסיפים את העגבניות המרוסקות + רסק העגבניות, ומביאים לרתיחה.
  • 8 מוסיפים כ- 1.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 9 מניחים את קציצות הדגים בסיר וממשיכים בבישול כ- 20-30 דקות נוספות.
  • 10 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה במקום לטגן להכניס ישר לרוטב.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יוצאות 18-20 קציצות דגים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30476
חלבונים (גרם)33.29 8.35
פחמימות (גרם)226
מתוכן סוכרים (גרם)4.31 1.08
שומנים (גרם)9.16 2.3
מתוכם שומן רווי (גרם)1.08 0.27
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)146.33 36.69
נתרן (מ"ג)1,414354.63
סיבים תזונתיים (גרם)2.23 0.56
מים (גרם)250.2862.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)194.4848.76
ויטמין B (מ"ג)5.381.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.06
ויטמין B3 (מ"ג)3.290.82
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.38.85
ויטמין B12 (מק"ג)2.090.52
ויטמין C (מ"ג)121.6530.5
ויטמין D (מק"ג)0.810.2
ויטמין E (מ"ג)2.290.58
ויטמין K (מק"ג)29.217.32
סידן (מ"ג)115.6128.99
ברזל (מ"ג)2.490.62
מגנזיום (מ"ג)65.5216.43
זרחן (מ"ג)302.375.8
אבץ (מ"ג)1.720.43
אשלגן (מ"ג)633.54158.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.940.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.420.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.670.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.550.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 13.7% 49.6% 33.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.