דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות דגים חריפות וביתיות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 465 גרם למנה\יחידה (כמות של כ- 12 קציצות דגים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפלט דג אמנון ולטחון (אפשר לרכוש פילטים מוכנים ולא לפלט לבד). ניתן להשתמש גם בדג בקלה או דג הנסיכה ולטחון.
  • 2 לקצוץ את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל והשום, ולהוסיף לדג הטחון.
  • 3 לתבל את תערובת הדג במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואבקת מרק עוף. להוסיף את הביצה ופירורי הלחם.
  • 4 להניח את התערובת כשעה במקרר.
  • 5 ליצור מהתערובת קציצות ולטגן בשמן טיגון קל משני הצדדים.
  • 6 הכנת הרוטב: לקלוף את העגבניות ולפרוס אותן. לשים אותן בסיר רחב (עם מעט שמן שמכסה את התחתית שלו) ביחד עם השום, הפלפל הירוק החריף והפלפל האדום הפרוס.
  • 7 להוסיף את הכמון, הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, הכורכום והמלח. לתת לשמן לפתוח מעט את טעמי התבלינים, להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
  • 8 לתבל במעט אבקת מרק ורסק עגבניות, להניח יפה את הקציצות בסיר ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
  • 9 לפזר כוסברה דקה לפני שמכבים את האש. מי שאוהב יכול להוסיף גם פרוסות לימון.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)38282
חלבונים (גרם)35.77 7.69
פחמימות (גרם)266
מתוכן סוכרים (גרם)7.08 1.52
שומנים (גרם)16.35 3.51
מתוכם שומן רווי (גרם)2.46 0.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)114.43 24.6
נתרן (מ"ג)2,536545.09
סיבים תזונתיים (גרם)3.78 0.81
מים (גרם)366.7378.83
ליקופן (מ"ג)2.090.45
ויטמין A (מק"ג)237.1450.98
ויטמין B (מ"ג)9.21.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.591.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.420.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.620.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.5714.95
ויטמין B12 (מק"ג)2.20.47
ויטמין C (מ"ג)129.227.77
ויטמין D (מק"ג)0.280.06
ויטמין E (מ"ג)2.910.62
ויטמין K (מק"ג)279.3660.05
סידן (מ"ג)113.0624.3
ברזל (מ"ג)3.840.83
מגנזיום (מ"ג)75.0716.14
זרחן (מ"ג)341.2373.35
אבץ (מ"ג)1.350.29
אשלגן (מ"ג)1,031221.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.130.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.710.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.720.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.480.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 19.9% 43.6% 31.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.