דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות דגים ברוטב
קציצות דגים ברוטב
תבשיל קציצות דג מרלוזה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (כ- 20 קציצות - 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנקים את נתחי הדג (נתחים טריים וקפואים ללא תוספת קרח), יוצקים מעליהם מיץ לימון ומשהים כחצי שעה. סוחטים היטב מהנוזלים.
  • 2 טוחנים במעבד מזון את נתחי הדג עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום והכוסברה. מוסיפים את התבלינים לקציצות, הביצה ופירורי הלחם, ומערבבים היטב לעיסה אחידה. משהים במקרר לחצי שעה לפחות.
  • 3 יוצרים קציצות בידיים משומנות (כ- 20 קציצות), מניחים על תבנית מעט משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 8 דקות.
  • 4 הכנת הרוטב: בסיר סוטג` בינוני מטגנים בשמן הזית את שיני השום הפרוסות עד הזהבה קלה, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום וטבעות הפלפל החריף, וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. מוסיפים לשמן את הפפריקה, הכורכום, המלח וזרעי הכמון והכוסברה (לפתיחת טעמים).
  • 5 מוסיפים את העריסה, העגבניות והסוכר, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד ריכוך. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הרוטב עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 6 מוסיפים את הקציצות לרוטב, מרימים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות מנערים את הרוטב מעל הקציצות. לאחר רתיחה מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 20 דקות.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לילדים ניתן להפחית בשימוש בפלפל החריף לפי הטעם.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21070
חלבונים (גרם)25.96 8.66
פחמימות (גרם)135
מתוכן סוכרים (גרם)4.41 1.47
שומנים (גרם)5.89 1.97
מתוכם שומן רווי (גרם)1.13 0.38
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)80.3 26.79
נתרן (מ"ג)835.26278.7
סיבים תזונתיים (גרם)1.88 0.63
מים (גרם)247.8982.71
ליקופן (מ"ג)1.830.61
ויטמין A (מק"ג)110.3636.82
ויטמין B (מ"ג)4.651.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B3 (מ"ג)3.281.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.480.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.530.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.5410.86
ויטמין B12 (מק"ג)1.110.37
ויטמין C (מ"ג)86.9429.01
ויטמין D (מק"ג)1.290.43
ויטמין E (מ"ג)1.990.67
ויטמין K (מק"ג)18.66.21
סידן (מ"ג)52.7817.61
ברזל (מ"ג)2.030.68
מגנזיום (מ"ג)62.8820.98
זרחן (מ"ג)199.6766.62
אבץ (מ"ג)10.33
אשלגן (מ"ג)576.81192.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.550.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.450.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 12.5% 55.1% 28.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.