דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות דגים ברוטב
קציצות דגים ברוטב
תבשיל קציצות דג מרלוזה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (כ- 20 קציצות - 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנקים את נתחי הדג (נתחים טריים וקפואים ללא תוספת קרח), יוצקים מעליהם מיץ לימון ומשהים כחצי שעה. סוחטים היטב מהנוזלים.
  • 2 טוחנים במעבד מזון את נתחי הדג עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום והכוסברה. מוסיפים את התבלינים לקציצות, הביצה ופירורי הלחם, ומערבבים היטב לעיסה אחידה. משהים במקרר לחצי שעה לפחות.
  • 3 יוצרים קציצות בידיים משומנות (כ- 20 קציצות), מניחים על תבנית מעט משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 8 דקות.
  • 4 הכנת הרוטב: בסיר סוטג` בינוני מטגנים בשמן הזית את שיני השום הפרוסות עד הזהבה קלה, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום וטבעות הפלפל החריף, וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. מוסיפים לשמן את הפפריקה, הכורכום, המלח וזרעי הכמון והכוסברה (לפתיחת טעמים).
  • 5 מוסיפים את העריסה, העגבניות והסוכר, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד ריכוך. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הרוטב עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 6 מוסיפים את הקציצות לרוטב, מרימים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות מנערים את הרוטב מעל הקציצות. לאחר רתיחה מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 20 דקות.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לילדים ניתן להפחית בשימוש בפלפל החריף לפי הטעם.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)210 קלוריות70 קלוריות
חלבונים26 גרם8.7 גרם
פחמימות13 גרם5 גרם
מתוכן סוכרים4.4 גרם1.5 גרם
שומנים5.9 גרם2 גרם
מתוכם שומן רווי1.1 גרם0.4 גרם
מתוכם שומן טראנס2.6 מ"ג0.9 מ"ג
כולסטרול80.3 מ"ג26.8 מ"ג
נתרן835.3 מ"ג278.7 מ"ג
סיבים תזונתיים1.9 גרם0.6 גרם
מים247.9 גרם82.7 גרם
ליקופן1.8 מ"ג0.6 מ"ג
ויטמין A110.4 מק"ג36.8 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)4.7 מ"ג1.6 מ"ג
ויטמין B1165.1 מק"ג55.1 מק"ג
ויטמין B2158.4 מק"ג52.8 מק"ג
ויטמין B33.3 מ"ג1.1 מ"ג
ויטמין B5481.9 מק"ג160.8 מק"ג
ויטמין B6533.5 מק"ג178 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B932.5 מק"ג10.9 מק"ג
ויטמין B121.1 מק"ג0.4 מק"ג
ויטמין C86.9 מ"ג29 מ"ג
ויטמין D1.3 מק"ג0.4 מק"ג
ויטמין E2 מ"ג0.7 מ"ג
ויטמין K18.6 מק"ג6.2 מק"ג
סידן52.8 מ"ג17.6 מ"ג
ברזל2 מ"ג0.7 מ"ג
מגנזיום62.9 מ"ג21 מ"ג
זרחן199.7 מ"ג66.6 מ"ג
אבץ1 מ"ג0.3 מ"ג
אשלגן576.8 מ"ג192.5 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות547.9 מ"ג182.8 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 314.8 מ"ג4.9 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6225.5 מ"ג75.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות527.7 מ"ג176.1 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9451.8 מ"ג150.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 12.5% 55.1% 28.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪