דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גפילטע פיש בסגנון ביתי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 296 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • קרפיון - 1 ק"ג
    נקי וטחון
  • בצל - 3 יחידה בינונית - סה"כ (375 גרם)
    קצוצים דק
  • ביצה - 3 Large
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    לתערובת הדג
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כף שטוחה
    ניתן להשתמש גם בפרווה
  • שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • קמח מצות - כוס (124 גרם)
  • מים - 5 כוס - סה"כ (1.2 ליטר)
    למרק
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר -  כפית שטוחה - סה"כ (13 גרם)
    לפי הטעם
  • גזר - 3 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    חתוכים לעיגולים אלכסוניים
  • ראש ועצמות דג קרפיון - מדג קרפיון אחד
    לפי הטעם והצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להסיר מהדג קודם את העור, לנקות היטב מעצמות (גם מהעצמות הקטנות) ולטחון דק דק (את הראש והעצמות הגדולות להשאיר למרק).
  • 2 לקלף את הבצלים ולקצוץ דק דק.
  • 3 לשים בקערה את הדג הטחון, להוסיף את הביצים, המים, המלח, חצי הפלפל השחור, אבקת המרק, השמן, קמח המצות והבצלים הקצוצים (להשאיר בצד חופן מהבצל הקצוץ למרק).
  • 4 לערבב את כל התערובת עד שנוצרת עיסה נוחה לעבודה (אם התערובת דלילה מדי יש להוסיף מעט קמח מצה ואם נוקשה יש להוסיף מעט מים).
  • 5 להרתיח 5 כוסות מים, להוסיף את עצמות הדג שהשארנו, המלח, הפלפל השחור, הסוכר ואת חופן הבצל הנותר. לבשל כרבע שעה ולהוציא את העצמות.
  • 6 לקלף את הגזרים, לחתוך לעיגולים אלכסוניים ולהוסיף למרק.
  • 7 ליצור קציצות קרפיון בצורת אליפסה מתערובת הדג ולהניח בעדינות בתוך הסיר. לנענע את הסיר כך שלכל הקציצות יהיה מקום ולא תידבקנה.
  • 8 לבשל כשעה על להבה נמוכה מאוד. להגיש עם חזרת ועיגולי גזר מעל.
  • 9 חג שמח ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף עוד פלפל שחור למי שאוהב.
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24483
חלבונים (גרם)23.15 7.83
פחמימות (גרם)165
מתוכן סוכרים (גרם)3.58 1.21
שומנים (גרם)9.41 3.18
מתוכם שומן רווי (גרם)1.81 0.61
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)133.37 45.12
נתרן (מ"ג)519.74175.84
סיבים תזונתיים (גרם)1.35 0.46
מים (גרם)244.4782.71
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)282.6495.62
ויטמין B (מ"ג)3.731.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B3 (מ"ג)20.68
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.9210.46
ויטמין B12 (מק"ג)1.380.47
ויטמין C (מ"ג)4.041.37
ויטמין D (מק"ג)0.350.12
ויטמין E (מ"ג)0.480.16
ויטמין K (מק"ג)4.451.51
סידן (מ"ג)72.9524.68
ברזל (מ"ג)1.850.62
מגנזיום (מ"ג)41.5814.07
זרחן (מ"ג)496.09167.83
אבץ (מ"ג)1.940.66
אשלגן (מ"ג)501.5169.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.90.64
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.30.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.870.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.121.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.820.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 19% 46.8% 31.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.