דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 296 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גפילטע פיש
גפילטע פיש בסגנון ביתי
  • 1 להסיר מהדג קודם את העור, לנקות היטב מעצמות (גם מהעצמות הקטנות) ולטחון דק דק (את הראש והעצמות הגדולות להשאיר למרק).
  • 2 לערבב בקערה את הדג הטחון, הבצלים הקצוצים (להשאיר בצד חופן למרק), הביצים, המים, המלח, חצי הפלפל השחור, אבקת המרק, השמן וקמח המצות.
  • 3 לערבב את כל התערובת עד שנוצרת עיסה נוחה לעבודה (אם התערובת דלילה מדי יש להוסיף מעט קמח מצה ואם נוקשה יש להוסיף מעט מים).
  • 4 הכנת המרק: להרתיח את ה מים, להוסיף את עצמות הדג שהשארנו, המלח, הפלפל השחור, הסוכר ואת חופן הבצל הנותר. לבשל כרבע שעה ולהוציא את העצמות. לקלף את הגזרים, לחתוך לעיגולים אלכסוניים ולהוסיף למרק.
  • 5 ליצור קציצות קרפיון בצורת אליפסה מתערובת הדג ולהניח בעדינות בתוך הסיר. לנענע את הסיר כך שלכל הקציצות יהיה מקום ולא תידבקנה. לבשל כשעה על להבה נמוכה מאוד. להגיש עם חזרת ועיגולי גזר מעל.
  • 6 חג שמח ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף עוד פלפל שחור למי שאוהב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 19% 46.8% 31.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב