דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

פולני

רובנו חושבים שהמטבח הפולני הינו מטבח דל בטעמים ולא מגוון. ובכן, לא כך הדבר. המטבח הפולני מושפע ממטבחים רבים כמו המטבח ההונגרי, המטבח הגרמני, המטבח הטורקי ועוד, ומכיל בחובו מאכלים מגוונים וטעימים מאוד. המטבח הפולני עושה שימוש רב בדגנים כמו שיפון, חיטה וכוסמת, בבשרים כמו בקר וחזיר ובירקות. מאכלים לאומיים נפוצים הם "בורשט" - מרק סלק, "ביגוס" - נזיד של בקר וכרוב כבוש, "מאקובייץ" - עוגת פרג ו"קוטלט סכבובי" - בשר חזיר עם פירורי לחם.