דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרפלך נהדר במילוי גבינה

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 21 גרם למנה\יחידה (כ- 40 יחידות קרפלך (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את הקמח, הביצים והמים, ולשים כ- 5 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
  • 2 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הגבינה, הביצה וסוכר הוניל.
  • 3 מרדדים את הבצק לעובי דק של 2-3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס בקוטר 6-7 ס"מ.
  • 4 שמים כפית מהמלית בכל עיגול בצק וסוגרים לחצי. מהדקים היטב. את שתי הקצוות של חצי העיגול שהתקבל מהדקים יחד.
  • 5 מרתיחים מים עם טיפה מלח בסיר רחב. כשהמים רותחים זורקים פנימה את הקרפלך.
  • 6 מאחר והם נוטים לשקוע ולהידבק לתחתית הסיר, משחררים אותם בעדינות בעזרת כף עץ ומניחים להם להתבשל 10-15 דקות עד שהם צפים. מסננים.
  • 7 מגישים עם שמנת חמוצה וסוכר.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקבלת מלית אטרקטיבית יותר, אפשר להוסיף לה מלית דובדבנים או אוכמניות.

ציוד נדרש: קורצן או כוס בקוטר 6-7 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את השמנת החמוצה והסוכר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דליה עבדת

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)42204
חלבונים (גרם)2.29 11.12
פחמימות (גרם)732
מתוכן סוכרים (גרם)0.02 0.08
שומנים (גרם)0.68 3.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.25 1.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)16.74 81.28
נתרן (מ"ג)10.9253.03
מים (גרם)4.8123.35
ויטמין A (מק"ג)6.9633.79
ויטמין B (מ"ג)0.10.49
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.1
ויטמין B3 (מ"ג)00.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.049.92
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.19
ויטמין D (מק"ג)0.090.43
ויטמין E (מ"ג)0.050.22
ויטמין K (מק"ג)0.010.06
סידן (מ"ג)8.7342.38
ברזל (מ"ג)0.080.37
מגנזיום (מ"ג)0.542.61
זרחן (מ"ג)8.6141.81
אבץ (מ"ג)0.060.27
אשלגן (מ"ג)629.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.4
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.77
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 7.1% 23.8% 69.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.