דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ניוקי עם בצל ושמן זית בסגנון פולני

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 344 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים עם תפוחי האדמה עד לריכוך. לאחר שהתרככו, יש לתת להם להתקרר מעט (כדי שיהיה אפשרי לעבוד איתם). לקלף את תפוחי אדמה ולמעוך אותם לפירה. מוסיפים את הביצה וכוס וחצי מהקמח (חשוב להתחיל עם פחות קמח), המלח והפלפל השחור, ומערבבים.
  • 2 מרתיחים סיר עם מים רותחים וקורט מלח. לוקחים כדור מהבצק ועל משטח שיש או עץ מגלגלים לנחש ארוך. חותכים לחתיכות ונותנים להן צורה של סירה. מעבירים כל פעם קבוצה לסיר עם המים הרותחים ומבשלים עד שהפלושקה צף למעלה. נותנים עוד כמה שניות ומוציאים. רצוי לעשות ניסיון עם חתיכה 1אחת קודם לכן - אם הפלושקה יתפרק אז יש להוסיף עוד מהקמח (שמנו רק כוס וחצי).
  • 3 מקפיצים את הפלושקה עם קצת בצל מטוגן בשמן הזית.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
יש כאן גם עניין של רגש - אם מההתחלה נשים את כל הקמח, הבצק עלול להיות קשה ואז הפלושקה לא יהיה רך וטעים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מירב קדמי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)463135
חלבונים (גרם)12.58 3.66
פחמימות (גרם)9026
מתוכן סוכרים (גרם)4.79 1.39
שומנים (גרם)6.65 1.94
מתוכם שומן רווי (גרם)1.14 0.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)43.15 12.56
נתרן (מ"ג)193.456.29
סיבים תזונתיים (גרם)4.53 1.32
מים (גרם)220.3264.12
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)18.585.41
ויטמין B (מ"ג)5.021.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.740.8
ויטמין B5 (מ"ג)1.270.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.640.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.129.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.03
ויטמין C (מ"ג)18.175.29
ויטמין D (מק"ג)0.240.07
ויטמין E (מ"ג)0.160.05
ויטמין K (מק"ג)4.721.37
סידן (מ"ג)37.210.83
ברזל (מ"ג)1.010.29
מגנזיום (מ"ג)48.6714.17
זרחן (מ"ג)125.6836.58
אבץ (מ"ג)0.830.24
אשלגן (מ"ג)780.2227.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.420.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 5.8% 11.1% 79.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.