דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ניוקי ביתי ברוטב עגבניות פיקנטי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 398 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה למשך כ- 20 דקות או עד להתרככות, לקרר היטב ולקלף.
  • 2 לגרד את תפוחי האדמה על פומפייה, להוסיף את שאר המצרכים וללוש לבצק (אם דביק אז להוסיף מעט קמח).
  • 3 לחלק את הבצק לחצי, כל חצי לגלגל לגליל ארוך, לחתוך לחתיכות קטנות, להחליק אותם לתוך המים הרותחים ולבשל כ- 10 דקות או עד שהניוקי יצופו.
  • 4 להוציא את הניוקי מהמים על מגש ובינתיים להכין את הרוטב.
  • 5 לטגן את השום בשמן, להוסיף את שאר המצרכים לפי הסדר ולבשל כ- 15 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  • 6 להניח את הניוקי על כלי הגשה (ניתן גם לחמם לפני אם רוצים), למזוג את הרוטב מעל ולקשט כיד הדמיון.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)406102
חלבונים (גרם)9.9 2.49
פחמימות (גרם)6717
מתוכן סוכרים (גרם)5.95 1.49
שומנים (גרם)11.9 2.99
מתוכם שומן רווי (גרם)2.11 0.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)56.03 14.07
נתרן (מ"ג)369.992.91
סיבים תזונתיים (גרם)4.07 1.02
מים (גרם)300.3875.45
ליקופן (מ"ג)5.231.31
ויטמין A (מק"ג)73.3618.43
ויטמין B (מ"ג)5.11.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.930.74
ויטמין B5 (מ"ג)1.190.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.410.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.03
ויטמין C (מ"ג)50.9212.79
ויטמין D (מק"ג)0.30.07
ויטמין E (מ"ג)1.240.31
ויטמין K (מק"ג)8.492.13
סידן (מ"ג)42.9910.8
ברזל (מ"ג)1.990.5
מגנזיום (מ"ג)47.6611.97
זרחן (מ"ג)136.7234.34
אבץ (מ"ג)0.840.21
אשלגן (מ"ג)890.63223.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.610.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.570.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 12.8% 10.7% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.